Botjára támaszkodva kísérte utolsó útjára Belmondót Alain Delon

temetés gyász Jean-Paul Belmondo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csütörtökön állami gyászszertartáson, a párizsi Invalidusok udvarában elbúcsúztatták a 88 éves korában elhunyt Jean-Paul Belmondót. A mai napon pedig a párizsi Saint-Germain-des-Prés templomban volt a legendás színész zártkörű templomi temetése.

A 11 órakor kezdődő temetésen ott volt Pierre Richard is, valamint Belmondo régi barátja és harcostársa, Alain Delon, aki csütörtökön ugyan nem vett részt a nemzeti tiszteletadáson, de a temetésen ő is tiszteletét tette. A 85 éves ikon mankóval közlekedett fia, Anthony kíséretében. Alain Delon a barátja halála utáni napon azt mondta, hogy teljesen összetört a tragikus hír hallatán.

A színész koporsóját vastaps kíséretében vitték a Saint-Germain-des-Prés templomhoz. A koporsó ma reggelig az Invalidusok udvarában volt elhelyezve, ahol bárki leróhatta a tiszteletét, de a temetés már a termplomban zárt körben zajlott - írja a Blikk.

A szertartáson megszólalt Muriel Belmondo, a színész húga, illetve unokája, Victor is, aki csütörtökön a nemzeti tiszteletadás alkalmával megható beszédet mondott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.