Csütörtökön állami gyászszertartáson, a párizsi Invalidusok udvarában elbúcsúztatták a 88 éves korában elhunyt Jean-Paul Belmondót. A mai napon pedig a párizsi Saint-Germain-des-Prés templomban volt a legendás színész zártkörű templomi temetése.

A 11 órakor kezdődő temetésen ott volt Pierre Richard is, valamint Belmondo régi barátja és harcostársa, Alain Delon, aki csütörtökön ugyan nem vett részt a nemzeti tiszteletadáson, de a temetésen ő is tiszteletét tette. A 85 éves ikon mankóval közlekedett fia, Anthony kíséretében. Alain Delon a barátja halála utáni napon azt mondta, hogy teljesen összetört a tragikus hír hallatán.

A színész koporsóját vastaps kíséretében vitték a Saint-Germain-des-Prés templomhoz. A koporsó ma reggelig az Invalidusok udvarában volt elhelyezve, ahol bárki leróhatta a tiszteletét, de a temetés már a termplomban zárt körben zajlott - írja a Blikk.

 A szertartáson megszólalt Muriel Belmondo, a színész húga, illetve unokája, Victor is, aki csütörtökön a nemzeti tiszteletadás alkalmával megható beszédet mondott.