Hétfő este lép utoljára az Operettszínház színpadára Lehoczky Zsuzsa, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművésznő, a Nemzet Színésze.

A művésznő közel 60 éve játszik a teátrumban, így fájdalmas számára a búcsú, de úgy érzi, itt az ideje, hogy visszavonuljon.

Ma lesz a búcsúelőadásom. Gálaestnek hirdették meg a születésnapom alkalmából, de valójában ez az utolsó pillanata a pályafutásomnak, ma fejezem be

– mesélte a Borsnak  szomorkás hangon a színésznő, aki teljes erőbedobással készül az estére, hiszen ahogy mondja, ezt nem is tudná másként.

Teljes energiával készülök, mindennel, ami egy ilyen alkalomhoz szükséges. Furcsa érzések kavarognak bennem. Kis szomorúságot érzek, még ha nem is ez a megfelelő szó, hiszen amit életem során elértem, az óriási örömet okoz. Mégis, hogy véget ér az életem ezen szakasza, az megérint

-mondta a művésznő, aki tudja, hogy nehéz lesz lelkileg a ma esti előadás.

"Az ember vagy hosszú életet szeretne élni, és akkor be kell látnia egy ponton, hogy abba kell hagyni. A másik út, ha mindent elvállal az ember és az utolsó pillanatig dolgozik. Nos, én az előbbit szerettem volna" – fejtette ki a Kossuth-díjas színművész, akinek búcsúztatására a színészkollégák egy különleges produkcióval készülnek.

Lehoczky Zsuzsa ma este lép utoljára színpadra.Fotó: Hirling Bálint - Origo