Íme, 6+1 dolog, ami nélkülözhetetlen a pihentető alváshoz

ágytakaró pihentető párna alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az alvás életünk egyik létfontosságú és nélkülözhetetlen része. Cikkünkben összegyűjtöttük, mire van szükségünk ahhoz, hogy az alvás igazán pihentető legyen.

Számos praktikával járulhatunk hozzá ahhoz, hogy az alvásunk pihentető legyen. Első körben alap a sötét, hűvös, csendes szoba, kényelmes matrac. Ezen felül fontos, hogy minden nap ugyanabban az időben feküdjünk le és keljünk fel.

Ne feledkezzünk meg a rendszeres napközbeni testmozgásról, az esti órákban pedig kerüljük a nehéz ételeket, koffeint és alkoholt.

Páradúsabb levegőjű szobában aludni kellemesebb érzés, mivel nem szárítja ki a nyálkahártyánkat. Fontos, hogy alvás előtt legalább egy órával távolítsunk el minden elektronikai eszközt a közelünkből, és írjunk listát elalvás előtt a másnapi fontos teendőinkről. Így ki tudjuk tisztítani az elmét, és éjszaka nem töprengünk majd azon, hogy másnap mennyi mindent kell csinálnunk.

Forrás: Dreamstime

A hálószobánk maradjon a pihenés helye, és ügyeljünk arra, hogy a munkát még véletlenül se vigyük be oda. Ez sokunkkal megtörténhetett az elmúlt egy évben, mióta beköszöntött a koronavírus-járvány, de home office ide vagy oda, őrizzük meg a magánéletünk határait.

A nem megfelelő minőségű vagy hosszúságú alvásnak nem csupán fizikai, de szellemi tünetei is lehetnek, hiszen a kialvatlanság tünetei lehetnek: a fáradtság, a fejfájás és a koncentrációs problémák.

Új iroda épülettel bővül a hazai ágynemű ipar

A Naturtex Kft. az 1989-es megalakulása óta, több, mint 30 éve azon dolgozik, hogy a pihentető alvás elérése érdekében a legmegfelelőbb termékeket biztosítsa vásárlói számára. A cég tollal/pehellyel, gyapjúval, műszállal és egyéb szálakkal töltött paplanokat és párnákat gyárt. A 100%-ban magyar családi vállalkozás repertoárjába még beletartoznak az ágytakarók, ágyneműhuzatok, plédek és a fürdőszobai textíliák, törölközők, kádkilépők és fürdőköntösök is.Termékeit a világ több mint 40 országába exportálja.

A tulajdonosok néhány évvel ezelőtt egy teljesen új gyártócsarnok és irodaépület megépítését álmodták meg, amelyet mostanra meg is valósítottak.
Az új üzem jelentős kapacitásbővítést jelent, továbbá a legmodernebb technológiák alkalmazásával hosszú távon biztosítani tudják a hatékony és fenntartható gyártást. Az ünnepélyes megnyitóval egybekötött sajtótájékoztató október 14-én csütörtökön, 16:30-tól lesz Szegeden.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.