Az aszcendens egy álarc, amelyet a világ felé mutatunk

Forrás: Shutterstock -
horoszkóp magazin aszcendens
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Van, aki szerint a horoszkóp szimpla belemagyarázás, mások viszont úgy tartják, hogy az egész sorsunkat megírják a csillagok. Egyet azonban szinte mindenki tud, ha horoszkópról van szó, méghozzá azt, hogy létezik a napjegy, azaz a csillagjegy, valamint az aszcendens.

Az aszcendens nem más, mint az a jegy, amelyik éppen a születésünk pillanatában jelent meg a horizonton. Ez a felkelő jegy, s mivel egyetlen nap alatt az aszcendens mind a tizenkét állatövi jegyet érinti, így nem csupán az lesz fontos, hogy melyik napon születtünk, és így mi a napjegyünk, hanem az is, hogy melyik óra melyik percében, ez határozza ugyanis meg az aszcendensünket. Amennyiben ki szeretnénk számolni, hogy mi az aszcendensünk,

pontosan tudnunk kell a születésünk időpontját, mivel a meghatározásánál akár öt perc tévedés is tévútra vezethet minket.


Miért fontos az aszcendens?


Az aszcendenst leginkább egy álarchoz lehetne hasonlítani – ez az a kép, amelyet a külvilágnak mutatunk magunkról, s általában ezzel rejtjük el valós énünket, a személyiségünk lényegét. Az, hogy mit akarunk megvédeni, eltitkolni, nagyban függ attól, hogy mi a napjegyünk. A felkelő jegy ugyanakkor azért is felel, hogy ki mennyire képes alkalmazkodni a környezetéhez: a föld aszcendensű emberek látszólag igen gyakorlatiasak, a tűz jegyűek igazi társasági emberek, a víz aszcendensűek visszafogottak, míg a levegő aszcendensűek kíváncsiak.

Az aszcendenst leginkább egy álarchoz lehetne hasonlítani Forrás: Shutterstock

Az aszcendensek fő jellemzői

Kos
A Kos tele van energiával és szenvedéllyel, így nem meglepő, hogy ez az a jegy, amely meg akarja hódítani a világot és mély nyomokat kíván hagyni maga után.

Bika
A Bika aszcendensű ember két lábbal áll a földön és mindennél nagyobb szükségét érzi annak, hogy tapasztalatokat gyűjtsön az élet minden területén.

Ikrek
Az Ikrek nyitott, kommunikatív és beszédes, emellett pedig mindenre kíváncsi, így folyamatosan újabb és újabb kihívásokat keres az életben.

Rák
A Rák családcentrikus, oltalmazó és intuitív. Számára mindig a család áll a középpontban, és amellett, hogy gondoskodó, igazi védelmezője is a szeretteinek.

A Rák családcentrikus, oltalmazó és intuitív Forrás: Shutterstock

Oroszlán
Az Oroszlán duzzad az önbizalomtól, a tartása pedig büszke, ám mit sem ér az egész, ha nem veszi körül őt a hódolók tábora.

Szűz
A Szűz igazi gondolkodó, akit remek szellemi képességekkel áldott meg az ég, eszét pedig arra használja, hogy szervezkedjen, valamint, hogy szolgáljon.


Mérleg
A Mérleg állandóan az igazságot keresi, talán ezért is annyira ingadozó, ezt a tulajdonságát azonban remekül tudja ellensúlyozni kedves természetével.

Skorpió
A Skorpió legszívesebben az egész környezetét leigázná, hiszen imádja a hatalmat. Mindez féktelen szenvedéllyel párosul, amely mögött azonban sokszor egy kifejezetten zárkózott személyiség lapul.

A Skorpió legszívesebben az egész környezetét leigázná, hiszen imádja a hatalmat Forrás: Shutterstock

Nyilas
A Nyilas gondolkodása nyitott és toleráns, a világot pedig egy olyan helynek tartja, amely tele van izgalmas, felfedezésre váró helyekkel.

Bak
A Bak konzervatív és racionális, sőt sok esetben túlságosan üzleties és közömbös, ráadásul nehezen viseli, ha az élet bármely területén kicsúszik az irányítás a kezei közül.

Vízöntő
A Vízöntő egészen másképp látja a világot, mint az átlagemberek. Feszíti a kreativitás, tele van új ötletekkel, amelyeket igyekszik meg is valósítani.

Halak
A Halak ingadozó természet, ugyanakkor rendkívül érzelmes és nyíltszívű. Néha nem tudja, hogy hol a határ önmaga és mások között, talán ezért is képes remekül alkalmazkodni mindenhez és mindenkihez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.