Aggasztó hírek érkeztek az ufókkal kapcsolatban, amelyek a korábbi híresztelésekkel ellentétben sokkal szorosabb megfigyelés és ellenőrzés alatt tartják a Földet. Nemrégiben az amerikai légierő egyik korábbi tisztje egy szokatlan eseményre hívta fel a figyelmet.

 „Észleltem egy hatalmas ufót, amely hatástalanított 10 éles nukleáris rakétát egy szigorúan titkos bázison. A Pentagon pedig mindezt igyekezett eltussolni" - mondta Robert Salas százados, aki szerint az idegen lények üzenete egyértelmű. 

Salas rögtön jelentette a Montanában észlelt eseményeket, felettesei azonban hallgatásra késztették. Ez még 1967 márciusában történt, a százados azonban úgy érezhette, hogy mostanra megváltozott a helyzet és nem lehet problémája abból, ha megszólal- írja  a The Sun cikke alapján a Promotions.

„Éppen szolgálatban voltam, és egyebek mellett tíz nukleáris rakéta is a gondjaimra volt bízva, amelyek beélesítve feküdtek a silóikban. Egyszer csak megjelent egy ufó, ott lebegett a bázis fölött, és ezt az összes őrünk látta. 18 méter mélyen voltam éppen egy betonkapszulába zárva, szóval ők jelentették nekem a dolgot"– idézte fel a Salas a történteket.

Forrás: Science Photo Library

Mindegyik rakéta vezérlése különálló, így a hiba lehetősége egyenlő a nullával. Az összes rakéta vezérlése egymástól független rendszerekkel történt. A töltetek olyan állapotba kerültek, hogy azokat egyáltalán nem tudták volna kilőni.

A százados szerint ki van zárva, hogy korábban szovjetek, vagy bármely más ellenségük képes lett volna erre. Ebből pedig csak arra lehet következtetni, hogy az ufók valóban idegen lények.

A titkos bázison szolgáló szakembereknek egy egész napjukba telt, mire ezeket a rakétákat megint működőképes állapotba tudták hozni. Nem volt rajtuk látható sérülés, amely magyarázatot jelenhetett volna a különös esetre. 

„Csak találgatni tudok, hogy ez miért történt. Alighanem demonstrációnak szánta a földönkívüli objektum, és ezt nem venném félvállról. Mindannyiunknak azt üzenték, hogy meg kell szabadulnunk az atomfegyverektől"

Ez is érdekelhet: Elképesztő felvétel látott napvilágot: földönkívülit kaptak lencsevégre egy tömbház ablakában