Pápai Joci sosem tagadta, hogy szerény körülmények között nőtt fel és a későbbiek folyamán is gyakran adódtak anyagi nehézségei, amíg Origo című dalával be nem indult a zenei karrierje. 

Pápai Joci Hajdú Péter vendége volt az Összezárva Hajdú Péterrel című műsorban, ahol őszintén beszélt arról, milyen érzés volt, amikor a megélhetésért kellett küzdenie. Joci szegény családban nőtt fel, ahol pénz nem volt, de szeretet igen, de mivel nem voltak pénzorintáltak, ezt sosem élték meg tragikusan. Ahogy azonban Joci belépett a felnőtt élet kapuján, az anyagi problémák továbbra is elkísérték - írja a Bors.

Volt, hogy nem tudtuk befizetni a villanyszámlát és kikapcsolták az áramot - az az időszak már keményebb volt. Felhívtam Caramelt, mondtam neki, figyelj öcskös, kikapcsolták a villanyt, nem tudok kihez fordulni. Ő és Majka az a két ember az életemben, akikkel nem anyagi szálon kötődünk össze. Az, hogy én ma itt ülök nálad, kifejezetten a családomnak, a Majorosnak, a Caramelnek köszönhetem"

- mesélte Joci Hajdú Péternek.

Pápai Joci sokszor küzdött az anyagi megélhetésért.Fotó: Szabó Gábor - Origo

Azonban nem ez volt az egyetlen nehéz időszak. Amikor a felesége 7-8 hónapos terhes volt második gyermekükkel, jött egy közjegyző által hitelesített papír, hogy elárverezik a házukat. Jociék visszaköltöztek a szülőkhöz, aztán bejött egy üzlet és építettek egy új házat. Az énekesnek sokat kellett várnia a sikerre, az Origo című dalával adott magának egy utolsó esélyt. 

Azt mondtam akkor Caramelnek, amikor elkezdtük a klipet forgatni, ez az utolsó, ha nem jön be, megyek Hollandiába hegeszteni"

- mesélte Joci, aki megfogadta, ha egyszer sikeres lesz, az anyagiakat másképp fogja felfogni.