Szirtes Dávidnak, az X-Faktor ifjú tehetségének, nem volt könnyű gyerekkora. Édesapja egyéves korában elhagyta őt, édesanyja pedig sosem bánt jól vele.

Szirtes Dávid, az X-Faktor ifjú versenyzője a Blikknek mesélt nehéz gyermekkoráról és arról, milyen megpróbáltatásokon ment keresztül, amíg eljutott a tehetségkutatóba. 

Élénken él bennem az az emlék, hogy nagyjából hároméves lehettem, amikor oda vittem a plüssjátékokat anyámhoz, mert szerettem volna játszani. Ő hozzám vágta őket, majd megvert. Én sírtam, ő pedig csak azt hajtogatta, nem is érti minek neki ez a gyerek, és hogy intézetbe fog adni..."

- kezdte Dávid, aki édesapját nem is ismerte, mivel egy éves korában elhagyta őket. Végül négy éves volt, amikor a nagymamájához került, aki mindig jól bánt vele és testvérével. Együtt nézték az X-Faktort és Dávid már akkor eldöntötte, hogy jelentkezni fog a műsorba. Tizenegy éves volt, amikor  nagymamája elhunyt és visszakerült édesanyjához.

Szirtes Dávidnak, az X-Faktor ifjú tehetségének, nem volt könnyű gyerekkoraForrás: RTL Klub

Egyre rosszabb körülmények közt éltünk, anya nem dolgozott, és a nővérem sem. Sokszor nem volt pénzünk. A helyi templom közössége segített ki minket, lelki támogatást pedig a kiskori hitoktatómtól és gyermekkorom papjaitól kaptam. Végül úgy döntöttem, a rossz viszony miatt segítséget kérek és három évvel a mama halála után kérvényeztem, hogy gyámszülőkhöz kerüljek"

- mesélte Dávid, aki végül egy idős házaspárhoz került, akik kedvesek, de szigorúak is voltak. Ők nem támogatták a fiatal fiú énekesi vágyait, mindenképpen a tanulást erőltették. Végül Dávid a középiskola utolsó évére ismét egyedül maradt, de ennek ellenére sikeres vizsgát tett, most pedig egyetemre jár és zenei karrierjét építi.