Megdöbbentő állítás a Baldwin-ügyről: éles lőszerrel lövöldöztek a stábtagok az operatőr halála előtt

színész Alec Baldwin sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképesztő állítás látott napvilágot az Alec Baldwin-ügyről: a stábtagok valószínűleg már órákkal az operatőr halála előtt éles lőfegyverekkel lövöldöztek a sörösdobozokra.

Az is megtörténhetetett, hogy az egyik ilyen játék közben előkerült éles lőszerekkel megtöltött fegyver került Alec Baldwin kezébe a tragédia előtt.

A stábtagok szünetekben úgy ütik el az időt, hogy kimennek a természetbe és sörösdobozokra lödöldöznek. Mindez éles lőszerrel történik. Azon a reggelen is így volt ez, amikor Halyna Hutchins meghalt - nyilatkozta Sharon Waxman, a The Wrap internetes lap alapítója a CNN-nek adott interjújában. A film producerei egy közleményt adtak ki erre vonatkozóan.

"A szereplők és a stáb biztonsága legfőbb prioritásunk. Bár nem tudtunk hivatalos panaszról a forgatáson használt fegyverek vagy kellékek biztonságával kapcsolatban, a forgatás leállítása alatt belső felülvizsgálatot végzünk. Továbbra is együttműködünk a Santa Fe-i hatóságokkal a nyomozás során, és mentálhigiénés szolgáltatásokat nyújtunk a színészeknek és a stábnak ezekben a tragikus időkben" – mondták.

Úgy tűni, a stábtagok korábban is lövöldöztek éles lőfegyverrel a forgatáson Forrás: AFP/Jamie Mccarthy

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Rust című westerfilm forgatása közben történt meg a baj, ugyanis az Alec Baldwin kezében lévő kellékpisztoly éles lövedékkel volt megtöltve. Ez a fegyver lett a 42 éves Halyna Hutchinson veszte, aki a film vezető operatőre volt. A lövedék a 48 éves Joel Souzának - aki a film rendezője - a kulcscsontjában állt meg, emiatt őt kórházba szállították. Korábban, még 2019-ben, az Into the Dark forgatásán bepanaszolták Dave Hallst, amiért nem tartotta be a biztonsági előírásokat a fegyverek és robbanóanyagok kezelésével kapcsolatban.

A rendező vallomása szerint Baldwin a tragédia napján egy templomi díszletben gyakorolta, hogyan húzza elő a pisztolyát, amikor váratlanul elsült a fegyver, ami Halyna Hutchins halálát okozta. A forgatás során a fegyvernek üresnek kellett volna lennie, ezért három ember felelt. Ezeket a fegyvermester és a rendezőasszisztens ellenőrizte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.