Az énekesnő, bár hármasikerekkel várandós, és már jó ideje befejezte a koncertezést, mégsem tétlenkedik.

Rúzsa Magdi még szülőfalujában, Kishegyesen álmodozott arról, hogy egyszer sikeres énekesnő válik belőle. 15 évvel később a segítségével új hangosítást kapott a kishegyesi Szent Anna római katolikus templom. 

Rúzsa Magdi korábban azt nyilatkozta a Borsnak, hogy Istenbe vetett hitének köszönhet mindent. Most élete legfontosabb szerepére készül, az anyaságra. 

Az énekesnő ígéretet tett, hogy egész életében gondoskodni fog a kishegyesi templomról, és gyermekeit úgy fogja nevelni, hogy később ők vigyék tovább fogadalmát. 

Boldogság!!! A kishegyesi templom hangosítását talán a hatvanas évek óta nem újították fel. A papnak szinte kiabálnia kellett, hogy hallják. Idén gondoskodtam róla, hogy a templom új hangosítást kapjon és lecseréltettem a régi rendszert. Ígéretet tettem a bejáratnál lévő Szűz Máriának (ez a kedvenc szobrom a templomban), hogy amíg élek, gondoskodom a mi kis templomunkról. A gyermekeimet meg úgy nevelem majd, hogy miután én már nem leszek, ők vigyék tovább az ígéretemet. Adni jó 

- írta bejegyzésében az énekesnő.