"Én voltam a gyámod" - nyílt levelet írt Dér Heninek egykori zenésztársa, a Sugarloaf frontembere

Sugarloaf Dér Heni
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A zenekar alapítója, Tóth Szabi durva üzenetet fogalmazott meg közösségi oldalán Dér Heninek. A Sugarloaf 1995 óta része a zenei palettának, számos aranylemezzel gazdagodtak, és több énekesnőt is felkaroltak.

Dér Heni 2005-2013 között volt a csapat frontembere. Kiválása óta már többször beszélt arról, hogy ő ebben az időben is inkább a saját zenéit szerette volna elkészíteni. Később ezekkel a zenékkel hatalmas népszerűségre tett szert, és azóta is járja az országot dalaival.

Heni Sugarloafhoz való viszonyulása azonban nem tetszik az együttes alapító gitárosának, Tóth Szabinak, aki közösségi oldalán írt nyílt levelet az énekesnőnek az együtt töltött időről, kiemelve azt, amikor hivatalosan is elvállalta az akkor 19 éves lány gyámságát.

"Drága Henrietta Dér!

A napokban megint felhívták a figyelmemet egy nyilatkozatodra.

Megnéztem és megmosolyogtatott az a cancel culture, amivel átírod a közös múltunkat. Engem nem annyira zavar, mert ismerlek, de sokakat viszont igen, és inkább miattuk szólalok most meg. Én inkább nem annyira értem, miért írod át folyamatosan azt, ami történt. Bennem nincs sértettség, annyira nincs, hogy folyamatosan segítettem a szóló karriered még a tavalyi évben is! Emlékszel? Ennek ellenére te sorozatosan adsz olyan megnyilvánulásokat széles platformokon, amik nem fedik a valóságot:( Én soha nem nyilatkoztam negatívan rólad, még a kiválásod után sem, főleg nem 8 évvel később. Pedig, tudod, én is mondhatnék érdekes dolgokat! Szerintem ez nem lenne elegáns, én igyekszem a szépre emlékezni, arra, hogy mennyi közös élményünk, sikerünk és boldogságunk volt közösen. 19 voltál, amikor bekerültél hozzánk a tehetséged miatt!! Semmit nem tudtál a szakmáról, mi már akkor is egy befutott, többszörös aranylemezes zenekar voltunk. Velünk nőttél fel, emlékszel? Én voltam a gyámod, havonta ültem veled a bevándorlási hivatalban, hivatalosan is vállalva a gyámságod és megígérve a szüleidnek, hogy vigyázok rád. Mindig óvtalak emberektől és attól, hogy olyan dolgokat csinálj, amiket később megbánnál vagy a karriered inná meg a levét. Folyamatosan tanítottalak arra, hogy tudnod kell nemet is mondanod bizonyos dolgokra. Próbáltalak az egészséges exibicionizmus keretein belül terelgetni, még akkor is, amikor már kellően felnőttnek és önállónak tartottad magad. Közösen (!) elértünk hatalmas sikereket. Nem értem, erre te miért nem így emlékszel. Eddig nem szóltam semmit a nyilvánosság előtt, mert nem érzem ezt elegánsnak, fairnek, meg nincs is jelentősége a részemről. A sas nem vadászik legyekre! Szerintem inkább a szeretetre és a jóságra koncentrálj. Ne nyilatkozz butaságokat!:) Az én szívemben szeretet van, ajánlom, legyen a tiédben is csak az, így sokkal jobb ember tudsz lenni!

Drága Heni, Ölellek" - írta közösségi oldalán Szabi.

Dér Heni a Blikk megkeresésére elmondta, hogy nem a médián keresztül akar foglalkozni Szabi állításaival, de hozzátette, azt nem tudja, hogy egykori zenésztársa milyen nyilatkozatra utal posztja elején.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.