Gabriela Spanic, a telenovellák királynője ismét Magyarországra érkezett, hogy tánctudásával újra levegye a lábáról a Dancing With The Stars közönségét és a tévénézőket. A Life.hu-nak kendőzetlen őszinteséggel válaszolt olyan kérdésekre, amelyekre előtte még nem volt példa.

Milyen érzés volt újra a Dancing with the Stars színpadán állni?

Csodálatos érzés volt! Boldog vagyok, hogy újra találkozhattam a versenytársaimmal, a közönséggel, a zsűritagokkal.

Honnan ered a tánc iránti szenvedélyed? Volt valaki a családban, aki esetleg ezzel foglalkozott?

Nem volt és én sem táncoltam soha ezelőtt, viszont mindig is nagyon tetszett. A tanulási folyamat az elején nehéz volt, de végül minden produkció jól sikerült. Az új koreográfiát, amivel most készülünk a szombati showra, már sokkal hamarabb tanultam meg és örülök, hogy nem vesztettem el a hajlékonyságomat/ rugalmasságom.

Sokféle technika van, amivel a mozdulatokat képesek vagyunk tökéletesíteni, de olykor kell az a tökéletlenség, amit a szívedben érzel. Például, ha nem tökéletes a mozdulat, de szívből jön, az jóval többet tud adni a közönségnek.

Forrás: Origo

A tavalyi évben volt több magánéleti kihívásod. Honnan merítesz erőt és energiát, hogy félre tudd tenni a fájdalmaidat egy-egy táncos produkció kapcsán?

Az energia elsősorban Istentől ered, de a fiam és természetesen az édesanyám volt a legnagyobb támaszom. Édesanyám nagyon erős volt és gyermekkoromtól az tanította: ha a világ összedől, akkor se hagyjon el benneteket soha a remény, hogy az álmaitokat kövessétek. Az édesanyám már egy éve küzdött a rákkal, mégis szívből örült, hogy jöhetek Európába. Arra kért, hogy élvezzem az ittlétet és koncentráljak arra, ami a feladatom, amit csinálok, és én eleget tettem az ő kérésének.

Mit gondolsz a tánc és a vonzalom kapcsolatáról? El lehet-e határolódni egymástól úgy, hogy közben az érintkezésnek minden formája megvalósul a színpadon?

Mivel színésznő vagyok, így számtalanszor kellett már olyan jeleneteket forgatnunk, ahol szeretkeztünk vagy csókoloztunk. Mi szakmai szemmel állunk minden ilyen jelenethez, akárcsak egy orvos az operációhoz. Nekem a színjátszás, a tánc, a zene, az ének, mind varázslatosak. Viszont sokszor megvalósul a kémia és a vonzalom, amelyet az ember nem tud elkerülni egy ilyen szituációban. Nem tudunk falat emelni egymás közé, így élvezzük a pillanatot, a varázslatot, ami megteremtődik. Az a cél, hogy a közönség tovább álmodjon ezzel a varázslattal. Ne legyen minden olyan mechanikus és képesek legyünk tovább menni a képernyőnél, egészen az emberek szívéhez.

Mit gondolsz az idei szériáról, mezőnyről?

Szombaton láttam az élő show-t és egyszerűen imádtam. Magával ragadó az a látvány és hangulat, ami a színpadon megvalósul. Valóban profinak kell lenni ahhoz, hogy fizikailag és mentálisan is képesek legyünk teljesíteni, és mellette élvezzük is a táncot. Azt gondolom, hogy mind az idei, mind a tavalyi versenyzők megugorják ezt, egytől egyig nagyszerű táncosok.

Forrás: Origo

Milyen érzés volt Andreijel úgy találkozni, hogy idén Tóth Andi oldalán versenyzik? Milyen a közös munka Tóth Andival?

Csodás volt újra találkozni vele, átölelni. Minden produkción látszik a befektetett munka, és meg is van az eredménye. Nagy a kémia közöttük és fantasztikus energiákat tudnak átadni a közönségnek.

Andival jól szórakoztatjuk egymást, jókat nevetünk a nyelvi akadályok ellenére is. Mégis azt gondolom, hogy Andreinek van a legnehezebb dolga, hiszen ő közvetít. Élvezem, hogy újra tanulhatok tőle és sikerült az új koreográfiát is hamar megtanulni.

Ha meg kellene tippelni, szerinted ki fogja megnyerni az idei Dancing with the Stars-t?

Nehéz kérdés, de végül úgyis a közönségnek kell döntenie. Az idei szériában is több erős páros van, de a kedvenceim között természetesen Andrei és Andi párosa is ott van.