Miss Mood:"Szeretek rátenni még egy lapáttal, régebben inkább elvegyülni akartam.”

fashion week haj Miss Mood smink énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
December 15-én indul a Life.hu Kon-tour nevű online beauty műsora, amelyben 6 hazai influenszer és youtuber avatja be a nézőket a divattal, a sminkkel és a szépségápolással kapcsolatos tippjeibe. Nem csak abba nyerünk betekintést az epizódokból, hogy mi a napi rutinjuk, hanem abba is, hogy mit rejt a filterezett online tér, és, hogy milyen erőfeszítést jelent számukra minden nap 100%-osan kinézni.

Miss Mood énekesnő és tehetséges sminkes kilóg a Kon-tour szereplői közül, hiszen nem szokványos tartalom-gyártóként definiálja magát. Legújabb dalai mellett smink alkotásait is megmutatja közönségének és segít nekik abban, hogy otthon is el tudják készíteni.

Énekesnő vagy, tehetséges sminkes, és ahogy olvastam, kozmetikus végzettséged is van. Az énekléstől alapjáraton távol áll a szépségápolás, mégis összefüggenek, hiszen egy előadónak meg kell jelenni a színpadon. Mit gondolsz, mennyire szükséges a sikerhez a megjelenés?

"Szerintem amellett, hogy tudsz valami érdekeset és különlegeset nyújtani a közönségnek, nagyban hozzájárul a sikerhez, ha van egy megnyerő, egyedi külsőd. Éppen ezért fontosnak tartom, hogy bizonyos időközönként megváltoztassam a külsőmet vagy a sminkemet.

Számomra ez nem csupán kötelesség, hanem élvezet is, hiszen ezen keresztül a kreativitásomat is kiélhetem. Ez biztosan közrejátszik abban, hogy egy idő után felfigyelnek rád és elkezdenek megjegyezni téged.

Azért volt fontos számomra, hogy megtanuljak sminkelni, hogy elégedetten tudjak színpadra állni. Nagy ajándék, hogy nem függök egy sminkestől sem, mert így kitalálhatom magamnak, milyen sminkkel szeretnék megjelenni. Maximalista alkat vagyok, és mindig a tökéletességre törekszem."

Forrás: Polyák Attila

A fellépéseid és a mindennapi megjelenésed során mire helyezed a legnagyobb hangsúlyt, mi a legfontosabb számodra?

"A legfontosabb számomra, hogy a szettem és a sminkem az aznapi hangulatomhoz mindig illeszkedjen. Vannak napok, amikor egyáltalán nem érzem, hogy ki kellene öltözni: olyankor smink nélkül egy szürke melegítő szettben vagyok. Ha fontos esemény vár rám, akkor is a hangulatomhoz igazítom a megjelenésem.

Egyedül a hajamat nem tudom sokat variálni, az esetek 95%-ban csupán ki van vasalva egyenesre. Akármennyire ügyesen sminkelek, a hajammal nem tudok mit kezdeni. Ettől függetlenül rendszeresen ápolom."

Rövid vagy hosszú haj?

"Középiskolás koromtól kezdve sok évig hosszú hajam volt, de aztán egyszer csak megutáltam, hogy mindig lófarokban volt, vagy csak úgy lógott a fejemen, lelapulva. 6 éve van rövid hajam, és azóta érzem, hogy mindig frizurám van."

Ahogy készültem, találtam az interneten egy videót, amiben még egy tehetségkutató előválogatóján szerepelsz. Az akkori Dórihoz képest hogyan jellemeznéd a stílusod változását?

"Sokkal merészebb lettem azáltal, hogy egy olyan társaság része lettem, ahol meg tudtam élni a nőiségemet.

A tehetségkutató idején bennem volt, hogy nem akarok túl sok, harsány vagy tolakodó lenni a megjelenésemmel, ezért jóval szofisztikáltabban öltözködtem.

Most, hogy fekete hajam van, bátrabb vagyok. Szeretek rátenni, régebben inkább elvegyülni akartam."

Mi az az irányelv, amit a stílusodban követsz?

"Inspirál a koreai divat. Mindig ámulok és bámulok, hogy náluk milyen trendek vannak és mennyire merészen keverik a színeket és mintákat egymással. Fontos, hogy nőies legyen az összhatás, de nálam nem fordulhat elő a dekoltált kivágás. Úgy nem jelenek meg, hogy a bőröm nincs takarva anyaggal. Rosszul érzem magam, ha a mellkasom, karom meztelen."

A Kon-tourban hosszú csizmás outfiteket mutatsz be. Te miért kedveled és szerinted kiknek kötelező darab a ruhatárában?

"Izgalmas kérdés, mert a modell alkatú, magas, vékony combú lányokra tervezték. Én 160 cm vagyok, de ettől függetlenül bátorítani akartam minden testalkatú lányt, hogy merjenek felvenni hosszú szárú combcsizmát. Nőies, szexi, és sokféleképpen variálható. Inspirálni szeretnék minden lányt, hogy legalább 1 pár combcsizmájuk legyen otthon. Például, ha egy fekete ruhával felveszek egy türkizkék csizmát, attól máris különleges a megjelenésem."

Forrás: Polyák Attila

Az egyik Kon-tour epizódban mesélsz a turkálóban való vásárlásról. Van nálad emögött fenntarthatóságra való törekvés?

"Mivel ez nálunk családi szokás, vagyis a gyerekkoromból jön, sokáig bele sem gondoltam, hogy ezzel a környezetnek is jót teszek. Azonban, ahogy a Kon-tour epizódjában is mesélek róla, ez már változott:

azt gondolom, hogy ha mindenki csak néhány darabot vásárolna turkálóból, akkor már kevesebb ruha fogyna a fast-fashion kínálatból és így kevesebbet szemét termelődne."

Mit jelentett neked a műsor, miért szerettél részt venni benne?

"Nem vagyok kifejezetten influencer tartalomkészítő, mivel az életemben első helyen a zene van. Ahogy jön az év vége, sűrűsödnek a programok és egyre kevesebb szabadidőm van kreatív tartalmat gyártani az oldalamra. Nagyon tetszett, hogy az ötleteimből a Kon-tourban néhányról lehetőségem volt mesélni."

Mitől érzed, hogy pluszt tudtál hozzá adni a Kon-tourhoz?

"Színpadi emberként olyan sminkeket is bemutattam, amit a hétköznapi influencerektől a nézők talán kevésbé láthatnak. A stílusom és egyéniségem okán bátrabban merek merészebb irányba menni és így másokat is ebbe az irányba ösztönözni."

Mit tanácsolnál az olvasóknak, egyúttal a követőidnek, hogyan találják meg a saját stílusukat, egyediségüket a megjelenésükben?

"Merjenek kísérletezni és vegyék magukat olyan emberekkel körbe, akik inspirálják őket."

Keresd a Kon-tourt minden szerdán és vasárnap a Life.hu-n

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.