Diana egykori barátnője kiszállt a Korona című sorozatból: ez a véleménye az ötödik évadról

The Crown Jemima Khan Diana hercegnő visszalépés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rajongók már alig várják a brit királyi családról szóló Korona című sorozat ötödik évadját, ami Diana hercegné utolsó éveit dolgozza fel. 

Javában folyik a Korona című sorozat ötödik évadának a forgatása. Peter Morgan, a sorozat készítője még Diana egykori közeli barátját, Jemima Khan-t is felkérte arra, segítsen abban, hogy minél valósághűbb legyen a hercegnő utolsó éveinek megformálása. A legújabb évad Károly és Diana közötti konfliktusra fókuszál majd, egészen a hercegné párizsi autóbalesetben bekövetkezett haláláig - írja az Evening Standard.

Jemima-nak nagyon fontos volt, hogy barátja utolsó éveit pontosan és olyan együttérzéssel ábrázolják, ahogy a múltban nem mindig történt meg. A film- és televíziós producer azonban most visszalépett a forgatókönyvírói munkától, mivel úgy érezte, hogy a Korona című sorozat alkotói sem kezelik Diana történetét elég tisztelettel.

- nyilatkozta Jemima a Sunday Times-nak, aki mielőtt kilépett, épp azon dolgozott, hogyan ábrázolják Diana szeretői kapcsolatát Hasnat Khan szívsebésszel és Dodi Fayed egyiptomi filmproducerrel.

A történethez az is hozzátartozik, hogy Jamime-nek volt egy rövid románca Peter Morgan-nel, a sorozat készítőjével, aki mostanra Gillian Anderson színésznővel alkot egy párt, aki Margaret Thatchert alakította a sorozatban. A Korona szóvívője azt mondta, bár Jemima széleskörű háttérinformációkkal látta el íróikat és a kutatói csapatot, őt magát soha nem szerződtették a sorozat írójaként.

A Korona című sorozat ötödik évadában valószínűleg bemutatják azt a botrányos BBC-interjút is, ami először ejtett foltot a brit királyi család hírnevén. Ennek viszont Vilmos herceg nem örül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.