Aggasztó II. Erzsébet egészségügyi állapota: még egy fontos rendezvényt is lemondott

Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Wpa Pool
Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Wpa Pool -
istentisztelet II. Erzsébet brit királynő brit királyi család megsérült
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 95 éves II. Erzsébet királynő nem vett részt a vasárnapi istentiszteleten a Kenotaphban, a Buckingham-palota az utolsó pillanatban mondta le a megjelenést.

A Buckingham-palota az utolsó pillanatban adott ki egy nyilatkozatot, amiben lemondta II. Erzsébet megjelenését a háborús áldozatok tiszteletére tartott istentiszteleten. Mint kiderült, a 95 éves királynő kificamította a hátát, s az orvosok nyomására inkább lemondta a programot, mivel nem tett volna jót a hátának az autózás és az álldogálás - írja a Metro.

II. Erzsébet brit királynő nem vett részt a háborús áldozatok tiszteletére tartott istentiszteleten. Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Wpa Pool

Mindez azután történt, hogy az uralkodó idén októberben nyolc év után először egy éjszakát kórházban töltött, és két utazást is lemondott. Az istentisztelet lett volna az első nyilvános elfoglaltsága, amióta az orvosok felszólították, hogy csaknem egy hónapig pihenjen. A Buckingham-palota közleménye szerint Őfelsége nagyon sajnálta, hogy lemaradt az éves rendezvényről.

A közlemény így szólt: „A királynő, miután kificamodott a háta, ma délelőtt nagy sajnálattal úgy döntött, hogy nem tud részt venni a vasárnapi istentiszteleten a Kenotaphban. Őfelsége csalódott, hogy nem tud eleget tenni a szolgálatának. A korábbi évekhez hasonlóan a walesi herceg helyez el koszorút Őfelsége nevében."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.