Egy 86 éves dédnagymamát koronáztak meg kedden a "Miss Holocaust Túlélő" címmel egy izraeli szépségversenyen, amelyet a náci népirtás borzalmait elviselt nők tiszteletére rendeznek meg minden évben. 

Izraelben minden évben megrendezik a Miss Holocaust szépségversenyt, amit a náci népirtás borzalmait elviselt nők tiszteletére rendeznek meg. Tíz, 79 és 90 év között versenyző lépdelt egy egy jeruzsálemi múzeum kifutóján, közülük került ki a győztes. A verseny célja, hogy elismerésüket fejezzék ki azon zsidó nők számára, akiknek fiatalságát a második világháború alatt ellopták, de új életet kezdtek Izraelben - írja a Reuters.

Azok után, amin keresztülmentem a holokausztban, álmomban sem gondoltam volna, hogy eljuthatok oda, ahol most vagyok, egy nagy családdal: két gyerekkel, négy unokával és két dédunokával. ... És mégis itt vagyok, 87 évesen. Ez istenfélő dolog, leírhatatlan"

- nyilatkozta az egyik versenyző. A győztes, Salina Steinfeld Romániában született, ahol túlélte a náci támadásokat, mielőtt 1948-ban Izraelbe költözött. 

Megoszlanak a vélemények arról, hogy mennyire jó ötlet egy ilyen rendezvény megrendezése. Egyesek szerint egy ilyen rendezvény nem méltó a nácik által meggyilkolt 6 millió zsidó emlékéhez. Mások szerint viszont a versenyzők igazán megérdemlik, hogy mindenki lássa: mennyi szépség van ezekben a nőkben, akik ilyen szörnyűségeken mentek át.