"Bori szikrázó fény volt, aki beragyogta mindenki életét” - így búcsúzik a barátja az Angliában meggyilkolt fiatal lánytól

Anglia gyász magyar lány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan arról mi is beszámoltunk, vasárnap holtan találtak egy bradfordi lakásban a 24 éves Benkő Borbálát. A lány egyik szomszédja és jó barátja a közösségi médiában búcsúzott Borbálától.

A rendőrség közlése szerint a fiatal magyar lány még 2016-ban érkezett Magyarországról az angliai városba, ahol egy iskolában dolgozott. A gyilkossággal egy nála három évvel idősebb férfit gyanúsítanak, aki jelenleg őrizetben van.

Borbála egyik szomszédja és barátja a közösségi oldalán búcsúzott a magyar lánytól.

"Nagyon fontos volt számára a kereszténysége. Sok időt töltött önkéntesként a Bradford Katedrálisban, szívügye volt a közösséggel foglalkozni. Anyukám kántor a katedrálisban, így ismertük meg Borit. Szinte mindig átjött vacsorázni, vagy gondoskodott a háziállatainkról. A nővéremmel mindig azzal viccelődtünk, hogy ő az anyánk másik lánya. Bori képes volt rá, hogy ha beszélt az emberekkel, azok különlegesnek érezték magukat. Végtelen türelmes volt, amikor a rossz napjainkat hallgatta. Mindig érdekelték a hobbijaink, még ha butaságnak is tűntek. Ha feleszmélek, hogy soha többé nem fogjuk hallani a hangját, úgy érzem, végem" - olvasható a lány levelében.

"Bori szikrázó fény volt, aki beragyogta mindenki életét" Forrás: Shutterstock

Arról is írt, hogy Borbála Magyarországról költözött Angliába, a családja viszont még mindig ott él.

"Az anyukája, apukája és bátyja még mindig ott élnek, és nagyon megrázta őket, ami történt. El sem tudom képzelni, mit érezhetnek most, miközben nekünk is, akiknek volt lehetőségünk megismerni őt, megszakad a szívünk"

- írta.

A bejegyzésben arról is olvashatunk, hogy Borbála kezdő pedagógus volt egy általános iskolában. A gyerekek nagyon szerették és rettenetesen fog nekik hiányozni.

"A legtöbb embernek van egy negatív oldala – ahogy nekem is. Bori azon kevesek egyike volt, akinek ilyen nem volt. Az egyetlen hibája az volt, hogy elkényeztette a kutyát! Hagyta, hogy Bramble az ágyán aludjon, amíg távol voltunk, csak azért, mert nem tudott nemet mondani a nagy labrador szemeinek. Ilyen ember volt ő. Egy szikrázó fény volt, aki beragyogta mindenki életét. A halála mindig azt jelenti, hogy az életünk mostantól egy kicsit komorabb lesz. Igazságot érdemel. Nyugodjon békében"

– zárta sorait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.