kijárási korlátozás enyhítése kijárási tilalom egészségügyi miniszter Ausztria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemrégiben súlyos korlátozó intézkedések léptek életbe Ausztriában. Az országban már nemcsak az oltatlanok, hanem a vakcinát felvett emberek sem mehetnek akárhová, ráadásul jövő februártól mindenki számára kötelező lesz az oltás.

Az osztrák egészségügyi miniszter most mégis a lazításról beszélt. Az országban ugyanis első körben húsz napig tervezték korlátozni azokat is, akik beoltatták magukat. A cél, hogy a teljes zárással elejét vegyék a világon mindenhol tomboló negyedik hullám pusztításának és tehermentesítsék a kórházakat.

Nagy kérdés, hogy látogatható lesz-e a bécsi karácsonyi vásár Forrás: Thinkstock

A friss adatok alapján már úgy látják, működnek az új intézkedések, ezért lepett meg mindenkit a miniszter azzal, hogy máris belengette az enyhítést. Wolfgang Mückstein azt mondta, hogy december 13-ával meg kell szüntetni a beoltott emberek korlátozását, miközben az oltatlanokra továbbra is érvényes lesz a kijárási tilalom.

Nem mindenki ért azonban egyet Mücksteinnel, vannak, akik szerint a korlátozást húsz nap után is fenn kellene tartani. Az ilyen rövid távú megoldások csak tüneti kezelésre szolgálnak, és inkább hosszú távú koncepcióra lenne szükség - véli Ausztria egyik neves virológusa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.