csirke Több mint testőr szabadtartott baromfi egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Madár Verával a stresszmentesen élő, jó minőségű takarmánnyal táplált, szabadtartású baromfik nyomába eredünk. Kiderül mi a különbség a szabadtartásban és a nagyipari körülmények között nevelt csirkék egészsége, húsa és élettartama között. Meglepő adatok következnek.

Az állattartók, vagy akik szabadtartással foglalkoznak, arra törekednek, hogy ezek az állatok visszakerüljenek a természetes közegükbe. Ezáltal az állatok is sokkal jobban érzik magukat, és az állattartók is örülnek, ha szép és egészséges állatokat látnak, amik kint kapirgálhatnak, és hozzájuthatnak minden olyan dologhoz, ami a természetben megtalálható.

A szabadon tartott csirkék legalább kettő, de inkább háromszor annyi ideig élnek, mint a nagyüzemi társaik. Ez azért is fontos, mert a hosszú élettartam alatt és a kapirgálás révén nagyon sok ásványi anyag, vitamin jut bbe a csirke szervezetébe, amihez később a fogyasztók is hozzájutnak a hús elfogyasztása során.

A Több mint testőr videójából még több érdekes információ derül ki a szabadtartású csirkék életkörülményeiről és egészégéről:

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.