Soha nem késő újat tanulni - 99 évesen szerzett jogosítványt egy nő Angliában

Forrás: Science Photo Library via AFP/CRISTINA PEDRAZZINI/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Cristina Pedrazzini/Science Phot -
idős hölgy Egyesült Királyság tanulás vezetés jogosítvány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 99 éves asszony megmutatta a világnak, hogy soha nem késő elkezdeni új dolgokat tanulni. Nem a kor számít, hanem a fizikai és szellemi képességek.

A 99 éves brit hölgyhöz csatlakozott egy 97 és egy 96 éves diák is, hogy a MotorEasy autósiskolában megszerezzék jogosítványukat, még 2016-ban.

"Ezek a meglepő adatok azt mutatják, hogy ezek a bátor nyugdíjasok ahelyett, hogy megijednének a koruktól és az olyan eseményektől, mint a koronavírus-járvány, inkább vállalják függetlenségüket és teljes életet élnek. Mindaddig, amíg megvan a fizikai és szellemi képességed ahhoz, hogy felelősségteljes sofőrré válj, nem kellene számítania, hogy 17 vagy 99 évesen kezded el" - mondta Duncan McClure Fisher, az autósiskola alapítója és vezérigazgatója.

Soha nem késő újat tanulni - Illusztráció Forrás: Science Photo Library via AFP/CRISTINA PEDRAZZINI/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Cristina Pedrazzini/Science Phot


Az Egyesült Királyásban nem határoztak meg felső korhatárt arra vonatkozóan, hogy hány éves korig lehet elkezdeni a jogosítvány megszerzését, ezért lehetősége van bárkinek, bármikor elkezdeni (természetesen alsó korhatár van) - írja a liner.hu.

A brit hivatalos adatok szerint az elmúlt évben összesen 760 66 év feletti nyugdíjas vágott neki a jogosítvány megszerzésének, köztük hat tanuló 90-97 év közötti volt.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.