Egy 99 éves asszony megmutatta a világnak, hogy soha nem késő elkezdeni új dolgokat tanulni. Nem a kor számít, hanem a fizikai és szellemi képességek.

A 99 éves brit hölgyhöz csatlakozott egy 97 és egy 96 éves diák is, hogy a MotorEasy autósiskolában megszerezzék jogosítványukat, még 2016-ban. 

"Ezek a meglepő adatok azt mutatják, hogy ezek a bátor nyugdíjasok ahelyett, hogy megijednének a koruktól és az olyan eseményektől, mint a koronavírus-járvány, inkább vállalják függetlenségüket és teljes életet élnek. Mindaddig, amíg megvan a fizikai és szellemi képességed ahhoz, hogy felelősségteljes sofőrré válj, nem kellene számítania, hogy 17 vagy 99 évesen kezded el" - mondta Duncan McClure Fisher, az autósiskola alapítója és vezérigazgatója.

Soha nem késő újat tanulni - IllusztrációForrás: Science Photo Library via AFP/CRISTINA PEDRAZZINI/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Cristina Pedrazzini/Science Phot


Az Egyesült Királyásban nem határoztak meg felső korhatárt arra vonatkozóan, hogy hány éves korig lehet elkezdeni a jogosítvány megszerzését, ezért lehetősége van bárkinek, bármikor elkezdeni (természetesen alsó korhatár van) - írja a liner.hu.

A brit hivatalos adatok szerint az elmúlt évben összesen 760 66 év feletti nyugdíjas vágott neki a jogosítvány megszerzésének, köztük hat tanuló 90-97 év közötti volt.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!
Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!