A hazai zenészszakmát sem kímélte a koronavírus-járvány, szinte minden koncertet és fellépést töröltek. Sokan kénytelenek voltak hozzányúlni a tartalékukhoz, néhányan pedig minden pénzüket félélték.

A P. Mobil együttes frontembere, Schuster Lóránt is megsínylette az elmúlt másfél évet. Annak ellenére, hogy nem tétlenkedett, elkészült könyvével és egy új lemezzel is, fellépések híján mégis bevétel nélkül maradt.

Ennek az időszaknak a legrosszabb hozadéka, hogy nem játszhattunk, és az összes tartalék pénzemet föléltem

– mesélte a zenész a Borsnak.

Nagyon megviselte, hogy nem léphetett közönség eléFotó: Csanádi Márton - Origo

A helyzet szerencsére kezd visszatérni a normál kerékvágásba, kisebb koncerteket már adtak és több fellépést is lekötöttek a közeljövőben.

"Sokan hangoztatták, hogy menjünk el kapálni, de ez nem így működik. A zenekar olyan, mintha tehenet tartanál. Mindig van vele teendő, 24 órás tevékenység. Nem panaszként mondom, de míg van, ahol négy-öt ember intézi az ügyeket, nálunk egyedül csinálom. Bár segítenek a többiek, de minden rajtam fut keresztül"

– mesélte a 72 éves Lóránt, akinek ugyan jó az egészsége, de a térdei tönkrementek. Operációra lenne szüksége, de nemcsak drága a beavatkozás, hanem kérdéses az is, egyátalán sikerül-e rendbe hozni vele a lábát.