mit jósolnak 2022-re milyen év lesz 2022 Nostradamus 2022 Nostradamus jóslata 2022 Nostradamus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emberek milliói próbálják megfejteni és értelmezni, hogy az 500 évvel ezelőtt élt csillagász és jövendőmondó, Nostradamus mire is gondolhatott papírra vetett látomásaiban.

Nostradamus orvosként kezdte pályáját, azonban csak a gyógyításból nem tudta biztosítani megélhetését. Ezért fordult a csillagászat, az asztrológia felé, és hamar kiderült számára, hogy van érzéke a jövendőmondáshoz. Az 1555-ben megjelent Próféciák című könyvében gyűjtötte össze a látomásait, melyek közül több is beigazolódott az évek során – írja a Bors.

Megjósolta például Hitler hatalomra kerülését, a nagy londoni tűzvészt és Kennedy elnök meggyilkolását is. Habár nem tévedhetetlen, az biztos, hogy sok jót nem lehet kiolvasni félezer éve lejegyzett jóslataiból.

Nostradamus szerint 2022 sem lesz könnyű év

Meteorzápor

A francia jós szerint jövőre komolyan számolnunk kell azzal, hogy egy másik égitest elérheti a Föld légterét. Nostradamus egyik jövendölésében olyan égi tűzről beszél, ami felemészti a bolygót. Elképzelése szerint egy aszteroida fog becsapódni a Földbe, ami földrengést és szökőárat idéz majd elő.

Infláció

Nem csak természeti katasztrófával, hanem gazdasági összeomlással is számolnunk kell jövőre. A jóslat szerint az infláció kicsúszik az emberek irányítása alól, az amerikai dollár összeomlik, és veszélybe kerül az arany, az ezüst, sőt még a bitcoin értéke is.

Nem sok jót jósolt jövőre Nostradamus, aki szerint újabb gazdasági válság fenyeget Fotó / 123RF

A gépek lázadása

Számtalan film szól arról, hogy a mesterséges inteligencia, a gépek egyszer átveszik felettünk az irányítást. Nostradamus szerint erre hamarosan, akár már 2022-ben sor kerülhet.

Éhínség

Már most is rengetegen éheznek a bolygón, de ez a helyzet csak még tovább fokozódik jövőre. Nostradamus ugyanis azt jósolta, hogy a fegyveres konfliktusok miatt ugrásszerűen megnő majd az éhezők száma, ami újabb népvándorláshoz vezethez.

Atomrobbanás

Az emberiség talán a legjobban egy újabb atomrobbanástól retteg. Nostradamus úgy vizionálta, hogy jövőre sajnos bekövetkezik egy újabb atomcsapás, ami akkora mértékű lesz, hogy megváltoztatja a Föld éghajlatát, földrengést és áradást is előidézve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.