Damu Roland sokat beszélt arról, milyen hányattatott volt a gyermekkora, és mennyire elmérgesedett viszonya a szüleivel. Nem is tartotta velük a kapcsolatot. A szülők ráadásul a válásuk után egymással sem beszéltek. Egészen mostanáig. A tragédia ugyanis újra összehozta őket.

Fiuk elvesztése kellett ahhoz, hogy Damu Roland szülei újra beszéljenek egymással. Az elvált idős pár a gyermekük halála után, évtizedekkel a válásuk után most kerültek ismét kapcsolatba.

Damu Rudolf és Ica asszony útja még akkor vált külön, amikor Roland mindössze 12 éves volt. Azóta nem tartották a kapcsolatot, de a szülők fiukkal sem beszéltek. Közismert volt, hogy a családtagok nem ápoltak jó viszonyt, Roland a testvéreit sem kereste. Egy tragédia kellett ahhoz, hogy a család megint egyesüljön.

Damu Roland halála összehozza a szétszakadt családotForrás: TV2 Play

Nagyon remélem, hogy a család most az egyszer összetart, mert szeretnénk, ha Roland Debrecenben lenne eltemetve, ahol a család több tagja is nyugszik. A szüleink valóban beszéltek egymással, ami régóta nem fordult elő. Évával (Roland nagynénjével) egyelőre nem tudtunk szót váltani, de remélem, nem hagyja majd ki a családot a temetés szervezéséből – mondta a Blikknek megtörten Anita, a színész testvére.

"Képtelen vagyok elhinni, hogy meghalt, nem fogom fel. Mondták, persze, hogy ötven százalék az esély, hogy felépül, de végig hittem és bíztam benne, hogy felkel. Három hete még beszéltem Rolikámmal, most pedig nincs többé, ez felfoghatatlan" – nyiltkozta sírva a lapnak Éva, Roland nagynénje.