A színésznő egy karnyújtásnyira van a lovastanári diploma megszerzésétől, ám a lókiképző munkát már így is gyakorolja egy ideje.

A színház mellett gyerekkora óta a lovaglás, a lovakkal való közös munka a szenvedélye Trokán Nórának, aki mindössze három éves volt, amikor először nyeregbe pattant.

„Életemben először akkor ültem pónilovon. Ott valami elindult, ami a mai napig az életem része. Egyedül a főiskolai éveim alatt nem volt lehetőségem lovagolni, akkor kimaradt három vagy négy év is, amíg nem ültem lóra. Aztán mikor újra eljött az ideje, éreztem, hogy mennyire hiányzott ez, és hogy soha többet nem szeretnék ennyi időt kihagyni" – árulta el a 95.8 Sláger FM-en a színésznő, aki célegyenesben van a lovastanári diploma megszerzéséhez.

Fotó: Polyák Attila/Origo

 Már csak az államvizsgám lenne hátra, de az épp egy időbe esett egy kecskeméti színházi premierrel, így nem tudtam elmenni. Mindenképp szeretném befejezni az egyetemet, igaz, ahogy telik az idő, kicsit kopnak a biológiai tanulmányaim emlékei, de remélem, hamarosan sort tudok keríteni az államvizsgára is" – tette hozzá Trokán Nóra, aki a lókiképzést ettől függetlenül gyakorolja.

„Lezsák Levente suttogó módszerével dolgozom. Olyan ez, mint a kutyakiképzés, csak itt a ló ösztönrendszerére építünk. Hinni kell magamban, mert a ló pontosan érzi, hogy milyen rezgésen vagyunk, és ha jól csináljuk a dolgokat, akkor beáll mögénk. Van, ahol már nagyon szép sikereket értünk el, két arab ló esetében a lovasuk már szőrén vágtázik a két lóval a módszernek köszönhetően. Persze vannak nagyon problémás esetek is, de nem bánom. Imádom ezt csinálni" – mondta a Sláger Kult műsorvezetőjének, Szani Rolandnak Trokán Nóra.