Valóban csak a magas nők kiváltsága a hosszú szárú csizma?

Miss Mood divattipp öltözködés csizma Kon-tour
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha visszatekintünk a stílustörténelemben, akkor azt látjuk, hogy a nyolcvanas és kilencvenes évek fordulóján kevés olyan nő volt a világon, akinek a szekrényében ne lapult volna legalább egy pár hosszú szárú csizma. De tényleg csak a magas nők hordták, vagy mi a helyzet az alacsony lányokkal?

A hosszú szárú csizma – a bakancsok mellett – minden lány álomlábbelije, amit a hölgyek a végletekig képesek voltak viselni. Ez a fazon volt a bulik legnépszerűbb darabja, hiszen akár egy miniszoknyát is egy szempillantás alatt szexivé tett amellett, hogy a nők a hétköznapi viseletükben is előnyben részesítették. Néhány évvel ezelőtt még nehezen hozzáférhető típusnak számított, mára azonban széles választékban – a klasszikustól az extra darabokon át – elérhető az üzletek polcain.

Ismét robbant a hosszú csizma őrület: napjainkban a nőiesség és szexiség szimbólumává lett, legyen szó romantikus, dögös vagy hétköznapi ruhaösszeállításról. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány tippet, amit érdemes figyelembe vennetek, ha régóta szemeztek egy pár hosszú szárú lábbelivel.

Mi alapján válasszunk csizmát?

Sokan abba a hibába esnek bele, hogy az aktuális ruhájuk alapján választanak csizmát, miközben sokkal fontosabb, hogy milyen a télikabátunk. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ha többféle télikabátban élvezzük a téli hónapokat, sokan viszont kevesebb kabátvariánssal rendelkeznek, így nekik hangsúlyosabb, hogy csizmájuk stílusában mindenképpen passzoljon a kabáthoz. Ez egyértelműen hangozhat, ám ezzel a tippel arra az alapszabályra hívjuk fel a figyelmet, hogy egymással összeillően válasszuk ruhadarabokat. Egy bakancs nem biztos, hogy tökéletes választás egy elegáns, nőies szövetkabáthoz. Törekedjünk inkább az eleganciára.

Forrás: Polyák Attila

Nem mindegy a nadrág?

Egy hosszú csizmához ahhoz illő nadrág dukál, legalábbis, ami a fazont illeti. A legelőnyösebb, ha olyat választunk, ami nem csupán engedi láttatni cipellőnket, de akár a csizma is elfér a nadrág szára alatt. A legjobb választás ez esetben a culotte fazon, de ez nem a legtökéletesebb minden testalkathoz, így ha te is ódzkodsz tőle, akkor csizmádat egyszerűen hagyd meg a szoknyák és a ruhák kiegészítőjeként.

Ha azonban szűk szárú, azaz skinny vagy egyenes szabású nadrághoz szeretnénk egy hosszú szárú csizmát választani, akkor érdemes bővebb szárúban gondolkodni, hiszen ha betűrjük a nadrágunkat, igazán trendi összhatást tudunk elérni. Divat lett az utóbbi években a ráncos szárú csizma is, így azt is ajánljuk ezekhez a szettekhez.

Rövid a lábad? Erre figyelj!

Ha rövidebb lábakkal áldott meg a Jóisten, akkor arra figyelj, hogy ne olyan stílusú csizmát válassz, amelynél a csizmaszár tetején feltűnő, esetleg giccses díszítést találsz, mert könnyedén előnytelen összhatást képezhet. Ez esetben válassz egyszerűbb, letisztult darabot.

S bár igaz, a fenti pontokban arról írtunk, hogy a tökéletes hosszú csizma kiválasztásához vegyétek figyelembe az adottságaitokat, Miss Mood erre tökéletesen rácáfolt a Kon-tour epizódjában.

Az énekesnő 160 cm magas és arra biztat minden nőt, hogy igenis: kötelező egy pár hosszú szárú lábbelit beszereznünk.

Úgy gondolja, hogy egy ilyen extra fazon bárkinek magabiztosságot ad és ezt a Kon-tourban 5 szetten keresztül mutatja meg a nézőknek.

Miss Mood trükkjei - avagy így dobd fel a hétköznapi sminked - Videóhttp://www.life.hu/kontour/20211222-miss-mood-megmutatja-igy-lesz-az-egyszeru-sminkedbol-nehany-trukkel-vagany-szemsmink-video.htmlA Life.hu Kon-tour című online beauty műsorában 6 hazai influenszer avatja be a nézőket a divattal, sminkkel és szépségápolással kapcsolatos tippjeibe. Kon-Tour--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.