Hatalmas adósság maradt Damu Roland után: egyik kollégájának 6 számjegyű összeggel tartozott

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
Damu Roland tartozás adósság Damu Roland halála
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Damu Roland után hatalmas adósság maradt, sok kollégának, barátnak tartozott nem kicsi összegekkel. Azok, akik egykor segítettek rajta, már nem fogják visszakapni a pénzüket.

Egy közismert színész árulta el a Blikknek, hogy Damu százezer forinttal tartozott neki:
"Még évekkel ezelőtt kért kölcsön százezer forintot, de sosem tudta megadni. Nem csak nekem tartozott, úgy tudom, többektől kért kisebb-nagyobb summát. Persze, a neki adott pénzt már nem tudom senkin számonkérni, elengedtem, lemondtam róla. Isten nyugosztalja Rolandot!"

Damu Roland hatalmas adósságot hagyott maga után Forrás: MTI/Kovács Tamás

Damu Roland évek óta nem fizetett gyerektartást kislánya, Maja utána. Albértletben élt, nem voltak értékes ingóságai, a lap úgy tudja, csak adósságot hagyott maga után. A hatalmas tartozások így a gyermekre és a színész feleségére, Edinára szállnak. Ám a lap által megkérdezett ügyvéd szerint kizárólag adósságot nem lehet örökölni, ám ha mégis, akkor az örökös lemondhat az örökségről. Ebben az esetben a tartozás az államra száll, és az is csak a hagyaték értékéig felel érte, vagyis nem lesz behajtható.

Damu Roland sosem fizetett gyerektartást, ezért pert is indított a kis Maja gyámja, Edina testvére, ám a többmilliós összeghez már nem fognak hozzájutni. Damu feleségét, Edinát és családját senki sem értesítette a színész haláláról, az újságokból tudták meg, mi történt.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.