Kiderült, kire hagyta vagyonát és adósságait Oszter Sándor

Forrás: Youtube -
vagyon Oszter Sándor unokája adósság örökös Oszter Sándor Oszter Sándor örököse
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2021. október 29-én hunyt el Oszter Sándor, aki nem csak színész volt, hanem sikeres vállalkozó is. Hatalmas vagyon maradt utána, de volt adóssága is.

A Bors úgy tudja, hogy Oszter milliárdos örökséget hagyott maga után, ám nem biztos, hogy örököse annyira jól jár. A diósjenői vadászkastélyt és a hozzá tartozó birtokot ugyanis nagy összegű adósság terheli. A legendás színész 2009-ben vett fel a birtokra hitelt, hogy egy nagyon közeli barátját kisegítse. A barát azonban felszívódott, és nem fizette a törlesztőrészleteket.

Oszter megpróbálta eladni a vadászkastélyt 2010-ben, 750 millió forintot kért érte. Két évvel később már "csak" 492 millióért kínálta, de így sem kellett senkinek. Oszter végül 2015-ben rendezte a bankkal az ügyet, a svájci frank alapú hitelt forintalapúra változtatta, és fedezetnek felkínálta a földjeit. A lap azonban úgy tudja, hogy máig nem fizette vissza teljesen a tartozást, a jelzálogjog még mindig szerepel a tulajodni lapon.

Oszter Sándor unokáját nevezte meg örökösének Forrás: Youtube

Oszter Sándor még 2019-ben jelentette ki, hogy mindent az unokájára hagy, az akkor 9 éves Hunorra, ám félt, hogy nagy teher lesz ez a gyermeknek.

"Szeretném jó kezekben tudni mindazt, amit az elmúlt negyven évben felépítettem, ám jól tudom, hogy közben hatalmas lelki teher is egy egész élet munkájáért felelni. Nem szeretnék ekkora felelősséget róni Hunorra, így arra jutottam, hogy nem egyszerre, hanem apránként, havi apanázsban fogja megörökölni az Oszter-vagyont. A környezetemben nap mint nap látom, hogy mennyire meg tudja bolondítani az embereket a pénz, én pedig nem akarom, hogy az unokámból egy újgazdag kis ficsúr váljon, akinek mindent a feneke alá tett a nagyapja" - mondta korábban Oszter a Borsnak.

Az új törvények szerint a színész felesége haszonélvezeti jogra jogosult a közösen lakott lakáson, illetve lányát és feleségét megilleti egy-egy gyermekrész a vagyonból, akkor is, ha Oszter az unokáját nevezte meg örökösének. Oszter Sándor esetében jóval nagyobb az örökség és annak értéke, mint az adósság, ám az gondot okozhat, hogy a diósjenői birtokért korábban sem tolongtak a vevők.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.