Légiutas-kísérők elárulták: ez történik, ha valaki meghal a repülőgép fedélzetén

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
halál repülő légiutas-kísérő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Légiutaskísérők elárulták, hogy pontosan mi történik akkor, ha az egyik utas a repülőgép fedélzetén lesz rosszul, vagy a legrosszabb esetben, ha meghal. 

A repülőgépek fedélzetén szerencsére kevés haláleset vagy rosszullét szokott történni: ha esetleg ilyen mégis előfordulna, a légiutas-kísérők képzett elsősegélynyújtók, és akár újra is tudnak éleszteni valakit, ha szükség lenne rá. A legtöbb gépen van defibrillátor, amit a személyzet használni tud.

Baj esetén a pilóták azonnal a legközelebbi repülőtér felé veszik az irányt, és segítséget kérnek, hogy a mentők már a kifutópályán várják a gépet.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ha a fedélzeten történik tragédia, és valaki útközben veszíti életét, a légiutas-kísérők a protokoll szerint letakarják a holttestet egy pokróccal, hogy az emberek ne bámészkodjanak, és a lehető legjobban megóvják az elhunyt emberi méltóságát.

Ebben a esetben a holttestet elkülönítik a többi utastól, például egy üres sorba, vagy az első osztályra viszik. Annak érdekében, hogy ne törjön ki a pánik a fedélzeten, a személyzet tagjai egy titkos kódot használva közlik egymással, ha valaki meghalt a gépen - írja a Daily Star.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.