Katasztrófák, amelyeket előre megjósoltak

Titanic hidegháború magazin katasztrófa Nostradamus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Talán nem is gondolnánk, de voltak a múltban olyan katasztrófák, amelyeket előre megjósoltak, és előre tudták, mi lesz a kimenetelük. Nézzük, melyek voltak azok.

Verne előre megjósolta, hogy az Apollo a Holdon landol

Közel egy évszázaddal az Apollo 11 előtt az író Jules Verne az "Utazás a Holdba" című regényében megírta, hogy egy rakéta Floridából a Holdon fog landolni. Az író azt is pontosan tudta, hogy mi lesz az űrhajó neve, ugyanúgy, ahogy az utasok számát is.

A Titanic elsüllyedését is előre tudni lehetett?

Mintha a Titanic sorsa is előre el lett volna döntve. Történt ugyanis, hogy 1898-ban egy Morgan Robertson nevű férfi írt egy rövid történetet, "A Titan végzete" címmel, amiben pontosan kifejti, hogy a történelem során készült legnagyobb hajó - ami egy elsüllyeszthetetlennek tartott luxusgőzös - az óceán fenekére kerül.

A Titanic elsüllyedése után néhány órával, egy német óceánjáróról fotózták le a a közelben ezt a jéghegyet, amelyen festéknyomok láthatók. Forrás: wired.com

A hajó ugyanis azon a bizonyos végzetes éjszakán egy jéghegynek ütközik, és mivel a fedélzetén kevés a mentőcsónak, az utasok és a személyzet is a fagyos vízben leli halálát.

Nostradamus előre megjósolta a nagy londoni tűzvészt

A francia reneszánsz neves alakja előre figyelmeztetett az Angliát fenyegető legborzalmasabb tragédiára. Nostradamus A próféciák című műve többször is megjelent az 1500-as években. A képzett csillagász és asztrológus állítólag úgy jósolt, hogy éjjelente teljesen átszellemült, miközben látta a jövőt, amit a következő napon papírra vetett, majd ezután a legjobb tudása révén megpróbált értelmezni. 1550-től amolyan négysoros centuriák írásába fogott, amelyek homályos stílusban ugyan, de közölték az olvasóval a jövőt. Így történhetett meg az, hogy Nostradamus előre megjósolta:1666-ban érkezik a nagy londoni tűzvész, és a lángok több ezer embert ölnek meg.

Robert Heinlein megjövendölte a hidegháborút

Az amerikai író "Nem megfelelő megoldás" című művében egy olyan Egyesült Államokról ír, amely elsőként hoz létre nukleáris fegyvert: egyetlen szupernagyhatalomként arra ösztönzi a nemzeteket, hogy az övéhez hasonló bombákatt fejlesszenek ki. Henheim ezt a rövid történetet 1940-ben írta meg. Ebben az időszakban az Egyesült Államok még nem döntött a nukleáris fegyverek használatáról, ám a hidegháború megérkeztével ez megváltozott, és minden úgy történt, ahogy az a könyvben le volt írva.

Nostradamus Diana hercegnő halálát is megjósolta

A francia férfi egyik jóslata Diana walesi hercegnő halálához köthető. Félelmetesnek tűnik, de Nostradamus azt jósolta, hogy "Diana életét fogja veszteni", természetesen ebből még senki sem tudta, hogy kiről lehet szó. 1997-ben Károly herceg felesége, Diana egy autóbalesetben vesztette életét, tehát nem kizárt, hogy a próféta megjósolta Diana hercegnő halálát.

Ez is érdekelhet: Szörnyű katasztrófa történik 2022-ben, a pontos dátumot is tudni

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.