Müller Péter: Az agresszív vadembernek esélye sincs a szelíddel szemben

gyengeség Vadember szelíd Müller Péter heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló Müller Pétertől.

A nyúl nem szelíd, csak gyáva. Mert gyenge. Szelíd csak az oroszlán lehet.

A mai elfojtásban és léthazugságban élő ember, aki riadtan látja, hogy itt rablók és farkasok uralkodnak, eredeti természetét megtagadva rémülten próbál maga is farkassá válni, hogy meg ne egyék. Megpróbál farkassá vadulni, mert a szelídséget összetéveszti a gyámoltalansággal. Pedig az igazi szelídség a legnagyobb erőt rejti magában. Harcművészetben az agresszív vadembernek esélye sincs a szelíddel szemben. Erő, időzítés, félelem nélküli nyugalom és mindent átlátó értelem az erényei. Ereje tudatában szelíd. Nem gurul dühbe, nem veszti el a fejét, tudja, hogy az idő, ha lassan is, neki dolgozik. S eljön, és kitör, mint a forrás.

Az igazi szelídség a legnagyobb erőt rejti magában Forrás: Shutterstock



Müller Péter korábbi írásait itt tudod elolvasni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.