Sós Csaba szövetségi kapitány úgy véli, hogy aki a debreceni országos bajnokságon nem teljesít jól, az a versenyző a világbajnokságra sem lesz kész.

Idén tavasszal az országos bajnokságon bizonyíthatnak a magyar úszók, akik jelenleg edzőtáborokban készülnek a megmérettetésre. Sós Csaba szövetségi kapitány nagyon várja, hogy személyesen is láthassa a versenyzőket a vízben.

"Úgy értesültem, és remélem azóta sincs változás, hogy valamennyi úszónk egészséges, probléma mentesen készül az OB-re.Bízom abban, hogy mindenki, Hosszú Katinkától Milák Kristófig, Kapás Bogitól Késely Ajnáig, de sorolhatnám a többieket is, rendesen felkészülnek a versenyre. Mert, ha a magyar bajnokságra nem készül fel valaki, akkor mire?"

-mondta Sós, aki arra is kíváncsi, hogy működnek majd az új edző-versenyző párosítások.

Sós Csaba mesteredző, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya.Forrás: musz.hu

"Volt számtalan, talán meglepőnek is nevezhető edzőváltás, az úszók közül többen más mesterben látták fejlődésük biztosítékát"

–tette hozzá, majd így folytatta:

"A debreceni bajnokságig még lehet pár meglepetés, utána már nincs váratlan dolog. Az OB-n minden kiderül, a stopper senki kedvéért sem fog lassabban járni. Ott már nem lehet majd megmagyarázni, miért a vártnál gyengébb eredmény, mi az oka, hogy elfogyott a szufla vagy miért "spórolt" valaki az erejével. Ha valaki a legnagyobb hazai viadalon nem teszi oda magát, mert még nincs rendesen felkészülve, nos az a versenyző – mert az úszásban nem történnek csodák – meggyőződésem, a világbajnokságra sem lesz kész. Akkor pedig nem lesz helye a csapatban"

-írta meg a Bors.