Milák Kristóf ismét koronavírusos, aggódik érte a szövetségi kapitány

Forrás: Sputnik via AFP/Grigory Sysoev -
betegség Milák Kristóf járvány Kazany koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Milák Kristóf olimpiai bajnok úszó ismét koronavírusos, karanténba került. Kazanyban még negatív tesztet produkált, de itthoni vírustesztje pozitív lett. 

Az olimpiai-, világ- és Európa bajnok úszó tavaly ősszel már átesett a betegségen. Akkor jelentős mennyiséget vesztett izomzatából, és hosszú időbe telt, mire visszanyerte kondícióját. Az olimpiára már sikerült visszanyerni erejét, és Tokióban végül olimpiai bajonoki címet szerzett.

Később bejelentette, hogy a következő olimpiára már új edzővel, Virth Balázzsal készül, és mindketten egyetértenek abban, hogy a legjobb edzés a verseny, tehát Milák elindult Kazanyban a rövidpályás Európa-bajnokságon.

"Minden bizonnyal a viadalról hozta magával a fertőzést. Többen is megfertőződtek a magyar küldöttségből, de Milák tesztjei mindig negatívok voltak, egészen a múlt heti országos bajnokságig. Sajnos pozitív eredményt produkált, azonnal karanténba került" - mondta Sós Csaba szövetségi kapitány. Természetesen ő is aggódik Milák Kristóf állapota miatt, hiszen nem felejtette el, hogy egy évvel ezelőtt mennyire megviselte a betegség Kristófot.

Milák Kristóf Forrás: Sputnik via AFP/Grigory Sysoev

"Most nem sajnálkozni kell, hogy az eddig elvégzett munkája kárba vész" – jelentette ki Sós Csaba. – "Egyetlen cél lebeghet mindenki szeme előtt, hogy Kristóf meggyógyuljon. Nem érdekes a decemberi rövidpályás világbajnokság, nem számít az Európa-bajnokság vagy a párizsi olimpia, csak az hogy egészséges legyen Kristóf."

Sós Csaba még elmondta, úgy tudja, Kristóf jól van, enyhe tünetei vannak, írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.