rövidpályás gyorskorcsolya Liu Shaoang gyorskorcsolya sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2022-ben Liu Shaoang többszörösen is történelmet írt, hiszen egyéniben a magyar sport történetének első téli olimpiai bajnoka lett, a montreali világversenyen pedig minden egyéni számban első helyezést ért el. 

Liu Shaoangot nemcsak az olimpiai eredményei után fog nagy összeget kapni, hanem az európai- és világbajnoki eredményei után is - írja a Bors.

Az évente megrendezésre kerülő versenyek esetében 6,25 millió forintot jelent aranyérmenként. Így az 500, az 1000 és az 1500 méteren elért montreali helyezései után 18,75 millió forintot fog kapni. Ha ehhez hozzájön az olimpiai eredménye, akkor "csak" az állami támogatásokkal majdnem 160 millió forint ütheti a markát.

A rövidpályás gyorskorcsolyázó azonban továbbra is motivált, és még mindig vannak céljai: "Van még egy cím, amelyik hiányzik a gyűjteményemből, hiszen a férfiváltóval még nem nyertünk világbajnokságot. Meg aztán az, hogy újra sporttörténelmi sikereket értünk el, egyáltalán nem jelenti azt, hogy itt a vége" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.