Liu Shaoang az olimpiai helyezései után már most több, mint 120 millió forintot fog kapni

korcsolya téli olimpia helyezés nyeremény pénz Liu Shaoang olimpia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2020 decemberében a magyar kormány emelte a kimagasló sporteredményekért járó állami jutalmak összegét. Így a sportolók az olimpiai helyezésekért is nagyobb pénzjutalomban részesülnek.

Liu Shaoang már egy arany- és két bronzérme mellett egy negyedik helyet is szerzett Pekingben. Az utóbbi helyezés 21,5 millió egyszeri jutalmat jelent, az aranyérem 50 milliót, a bronznérem pedig 28,5 millió forintot. Ez azt jelenti, hogy eddig 128,5 millió forintot korcsolyázott össze, de még várnak rá versenynapok, és ha a számítások nem csalnak, akkor a jutalma legalább 2,8 és maximum 11,4 millió forinttal nőhet.

A jelenlegi szabályozás szerint az eddig elért eredményei alapján 35 éves korától életjáradékban részesülhet. Ezt azt jelenti, hogy a két arany- és két bronzéremmel jelenleg havonta 1 210 800 forintot kapna, ha idén lenne 35 esztendős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.