Figyelmeztet a NASA: Brutális méretű aszteroida közeledik a Föld felé

Forrás: Pixabay/urikyo33 -
aszteroida közeledés veszélyes NASA Föld
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A NASA szerint potenciálisan veszélyes aszteroida fogja pénteken megközelíteni a Földet. Mérete négyszer nagyobb az Empire State Buildingnél.

Május 27-én egy hatalmas sebességgel, 76 ezer km/órás sebességgel - ez 20-szor gyorsabb, mint egy puskából kilőtt golyó - halad el a Föld mellett egy aszteroida.

Legközelebb 2055. június 23-án várható, hogy elhalad a Föld közelében. Ekkor azonban sokkal messzebb, a Hold-Föld távolság hetvenszeresére lesz a bolygótól.

Forrás: Pixabay/urikyo33

A NASA szerint ez az aszteroida a potenciálisan veszélyes égitestek közé tartozik, amelynek átmérője 1,8 kilométer. Ha ez becsapódna, óriási, akár végzetes katasztrófát idézhetne elő.

Az 1989 JA aszteroida egyike a 29 000 ismert földközeli objektum (NEO) egyikének. A NEO-k közé azokat az égitesteket sorolják, amelyek égi mozgásuk során 48 millió kilométerre megközelíthetik a Földet - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.