Vegyszermentes, hatásos módszer csigák ellen - Érdemes kipróbálni!

Forrás: Flickr / Olli38 -
sörcsapda meztelencsiga kert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg kiskertben okoznak gondot a meztelen csigák. Válogatás nélkül mindent megrágnak, tönkretéve ezzel a gondos kertész munkáját. Van azonban egy tuti módszer, ami segíthet a védekezésben.

A meztelen csigák elleni méreg a háziállatokban és más hasznos állatokban is kárt tehet. Lehet kapni már természetes anyagokból készült csigaölőket, de ezeket aranyárban mérik. Érdemes kipróbáni a sörcsapdát, ami kíméli a környezetet, a csigákkal viszont képes elbánni. Egy mélyebb edényt kell a földbe ásni úgy, hogy a pereme egy szintben legyen a talajjal. Töltsük meg félig sörrel. Az illat odavonzza a csúszómászókat, beleesnek a folyadékba, kijönni pedig már nem tudnak. Aki nem szeretne sört használni, kipróbálhatja ezt a módszert vízbe kevert élesztővel is, tapasztalatok szerint az is tökéletesen működik - írja a Ripost.

A meztelen csigák mindent tönkretesznek a kertben Forrás: Flickr / Olli38




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.