A legendás sztárpár ma ünnepli a 42. házassági évfordulóját. Az együtt töltött több mint négy évtized alatt számos kísértés és probléma állhatott volna boldogságuk útjába, de ők mindvégig kitartottak egymás mellett.

A jeles nap alkalmából a Bors faggatta Klárikát és Gyuri bácsit, akik készséggel elárulták, mi megtörhetetlen kapcsolatuk titka.

Korda György és Balázs KláriFotó: Szabó Gábor - Origo

Klárikám az egyetlen nő az életemben, és én ezt már negyven évvel ezelőtt is pontosan tudtam. Annak idején azért szerettem bele, mert szép volt, okos, diplomatikus és vicces. Ez utóbbi egyébként a legfontosabb, hiszen humor nélkül semmit sem ér az élet, képtelenség a nehéz időszakokon túllendülni. Ez a hosszú, 42 éve tartó házasság valójában Klárikán múlt

– fejtette ki a táncdalénekes.

Klári rögtön hozzátette, hogy a szórakoztatóiparban igen bonyolult a házasélet, hiszen a rajongók imádata gyakran az udvarlási kísérletekig fajul.

„Sok kísértés volt az életünkben. Gyuriért éltek-haltak a nők, és bizony nekem is volt számos megkeresésem sármos férfiaktól, akik szívesen elvittek volna magukkal. Hogy miért nem mentünk mégsem?A titok valószínűleg abban rejlik, hogy nemcsak szerelmespár vagyunk Gyurival, de legjobb barátok is. Nem volt az a jóképű férfi vagy csinos nő, amelyikért megérte volna felrúgni azt a betonbiztos szövetséget, ami köztük másodpercek alatt kialakult

– fogalmazott az énekesnő, majd hozzátette, hogy végtelen bölcsességének köszönhetően mindig tudta, mikor kell félrenézni vagy lenyelni azt, amit éppen kimondana – szerinte többek között ez a jó házasság titka.

Gyuri bácsi nevetve csak megerősíteni tudta az elhangzottakat.

Mert egy jó Klári mindent megbocsát! Ő mindig tudja, hogyan szóljon hozzám és mikor. A tisztelet és az odafigyelés a legtöbb, amit adhatunk egymásnak.