„Nem kérsz bocsánatot, ha ártatlan vagy, és nem utasítod vissza a fellebbezést, ha igazad van." - Amber Heard fellebbez

Forrás: Getty Images/2016 Barry King/Barry King -
rágalmazás Amber Heard Johnny Depp fellebezés bíróság ítélet rágalmazási per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Johnny Depp és Amber Heard ügyvédei nem tudtak megegyezni: jön a fellebviteli eljárás. 

A virginiai Fairfax megyei Penney Azcarate bíró véglegesítette az ítéletet az egykori házaspár rágalmazási perében azon a meghallgatáson, amelyen Depp és Heard nem volt jelen.

A 36 éves Heard szóvivője jelezte, hogy az „Aquaman" színésznője fellebbezést tervez.

Fairfax, 2022. június 2. Amber Heard amerikai színésznő, Johnny Depp amerikai színész volt felesége az ellene indított rágalmazási per ítélethirdetésén a virginiai Fairfax megyei bíróságon 2022. június 1-jén. Forrás: MTI/EPA/Reuters Pool/Evelyn Hockstein

„Nem kérsz bocsánatot, ha ártatlan vagy. És nem utasíthatod vissza a fellebbezést, ha tudod, hogy igazad van" – mondta a The Post Friday-nek adott nyilatkozatában.

21 nap elteltével az ügy a Virginiai Fellebbviteli Bíróság elé kerül, ezután a feleknek 30 napjuk lesz a fellebbezés benyújtására.

A péntek délután bejegyzett ítélet értelmében Deppnek és Heardnak az ítéletbe foglalt 2 millió, illetve 10,35 millió dollár kártérítést ki kell fizetnie, évi 6%-os kamattal.

Az eljárást jól ismerő forrás a The Postnak elmondta, hogy a bíró az ítélet Depp-féle változatát teljes egészében elfogadta, míg Heard összes javaslatát elutasította. Depp jogi csapata nem kért végzést a színész exfelesége ellen.

A forrás szerint a bíróság azt is kimondta, hogy ha Heard fellebbezést nyújt be, akkor az ítélet teljes összegét, valamint 480 000 dollár kamatot kell óvadékként letennie.

Június 1-jén a virginiai esküdtszék 15 millió dolláros kártérítést ítélt meg Deppnek – amelyet az állami törvények által meghatározott felső határok miatt 10,35 millió dollárra csökkentettek –, miután megállapította, hogy Heard méltánytalanul bántalmazóként ábrázolta a színészt egy újságcikkben, és ezzel csorbította volt férje hírnevét és tönkretette a karrierjét.

Míg az esküdtek Depp mindhárom rágalmazási követelésének helyt adtak, azt is megállapították, hogy a színész egykori ügyvédje egy esetben rágalmazta Heardot, emiatt 2 millió dolláros kártérítést ítéltek meg neki.

Fairfax, 2022. május 28. Johnny Depp amerikai színész távozik a virginiai Fairfax megyei bíróságáról a volt felesége, Amber Heard amerikai színésznő ellen indított rágalmazási perének utolsó tárgyalási napján, 2022. május 27-én. Forrás: MTI/EPA/Michael Reynolds

Június elején Depp ügyvédje, Benjamin Chew a Good Morning America című műsorban adott interjújában utalt rá, hogy a Karib-tenger kalózai sztárja hajlandó lehet lemondani arról, hogy volt felesége több millió dolláros kártérítést fizessen ki neki, amennyiben Amber Heard beleegyezik, hogy nem nyújt be fellebbezést.

„Nyilvánvalóan nem fedhetjük fel az ügyvéd és az ügyfél közötti kommunikációt, de ahogy Depp úr elárulta... részéről ez soha nem a pénzről szólt" – mondta Chew a műsorban.

„Ez a hírnevének helyreállításáról szólt – és ez meg is történt" – tette hozzá Chew.

Elaine Bredehoft, Heard egyik ügyvédje az NBC „Today" című műsorában elmondta, hogy az „Aquaman" sztár nem engedheti meg magának azt a 8,35 millió dollárt, amellyel Deppnek tartozik.

A források június elején azt mondták a The Postnak, hogy a 36 éves színésznő a hathetes tárgyaláshoz kapcsolódó hatalmas ügyvédi költségek miatt csődbe ment - írja a New York Post.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.