Ireland Baldwin TikTokon mondta el, hogy tizenévesen, amikor magatehetetlen állapotban volt, megerőszakolták, amit még szüleinek sem mert akkor elmondani, csak az őt ellátó nővér tudott róla. 

Múlt pénteken az USA-ban eltöröték a nők abortuszhoz való alkotmányos jogát, az államok maguk dönthetnek, hogy engedélyezik-e vagy sem a terhességmegszakítást. Az ügy kapcsán több híresség is felszólalt a nők és a személyes döntéshez való joguk érdekében, sokan álltak elő saját abortusztörténetükkel.

Ireland BaldwinForrás: Instagram/Ireland Baldwin

A világhírű színész, Alec Baldwin lánya, Ireland Baldwin is úgy érezte, meg kell osztania a saját sztoriját, hogy ezzel is érzékeltesse, mekkora súlya van egy ilyen döntésnek. 

TikTok-videóban mesélte el, hogy tiniként megerőszakolták, amit nyilván nagyon rosszul élt meg, különösen azért, mert senkivel nem merte megosztani a fájdalmát. Az alkoholhoz, bulikba menekült, és mérgező szerelmi viszonyokat tartott fenn. Az egyik ilyen kapcsolatában lett terhes, ám a gyerek apja teljes mértékben elzárkózott a házasságtól és az apaságtól, ezért Ireland az abortusz mellett döntött: 

„Azért döntöttem a terhességmegszakítás mellett, mert ha valaki, én tudom, milyen érzés két, egymást gyűlölő ember közé megszületni. Miután világra jön, örökbe adhattam volna a gyereket? Lehetséges. Egy biztos, hogy stabil anyagi biztonság és egy szerető, támogató partner nélkül felnevelni egy babát nekem nem ment volna. Magamat választottam, és újra ezt tenném. Ez a te életed, a te döntésed" - mondja a videóban.