1950-ből származó mekis sült krumplit talált egy házaspár: a burgonya barna volt és ropogós

Forrás: Sputnik via AFP/Alexey Filippov -
1950-es évek McDonald's házfelújítás relikvia hamburger sült krumpli csomagolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két hamburgercsomagolást és egy adag félig megevett sült krumplit talált egy McDonald's papírtáskában a fürdőszobájuk fala mögött egy házaspár.

Rob és Gracie Jones közös házuk felújításán munkálkodott, a férj a falba épített vécépapírtatrtó szerelvényt cserélte éppen, amikor felfedezte a régi mekis papírtasakot. „Amint kihúzta a szerelvényt, észrevett egy feltekert ruhadarabot a falon belül" - mesélte az asszony, hozzátéve, hogy már a rendőrséget akarták hívni, hogy talán valami sok-sok évtizedes bűncselekmény nyomaira bukkantak, amikor látták, hogy csak egy adag régi sült krumpli.

Forrás: Sputnik via AFP/Alexey Filippov

A gyorséttermi burgonya barna volt és ropogós, legalábbis ránézésre, mert természetesen nem kóstolták meg. A csomagolása alapján az '50-es, 60-as évekből származik, akkor használta a McDonald's azt a fajta csomagolóanyagot, amit találtak. A helyi gyorsétterem 1959-ben nyílt meg, így nagyjából behatárolható a hasábburgonya származási ideje.

„Néztük a krumplit, és azt gondoltuk: ez lehetetlen! Hogy az ördögbe vannak ezek a krumplik még mindig ebben a zacskóban, és hogyan lehetnek ilyen jó állapotban?! Durva volt"mondta Gracie a CNN-nek.

A pár a sült krumplit megtartotta, egyelőre nem döntötték el, hogy eladják, vagy történelmi emléktárgyként őrizzék azt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.