Müller Péter: A virtuális világ csodálatos, de embertelen

Forrás: Shutterstock -
virtuális világ Müller Péter heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló Müller Pétertől.

Egy mai fiatalnak – és én az vagyok – azt tanácsolom, tanulja meg a számítógép és mobiltelefon használatát, de ne váljon függővé. Semminek és senkinek se. Se eszmének, sem italnak, se másik embernek ne legyen függőjévé. Szabaddá az embert csakis a valódi szeretet tudja tenni. Ahogy a valódi mester mondta: „Az igazság szabadokká tesz titeket!"

Ha valaki kedvesével, barátjával, vagy akár egy másik emberrel beszél, tegye félre a telefonját. Ölelje át, érintse meg, nézzen a szemébe, figyeljen rá – egyszóval szeresse. Tegye ünneppé a pillanatot. A virtuális világ csodálatos, végtelen és gazdag – de embertelen. És ez azt jelenti, hogy lélektelen. Az igazság szó jelentése: valóság. Veritás. A virtuális világból ez hiányzik. Informálni tud, s ez nem elég.

Forrás: Shutterstock

Müller Péter korábbi írásait itt olvashatod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.