A Kossuth-díjas dalszerző igyekszik felelősségteljesen bánni a világgal, és gyermekeinek is próbálja átadni ezt a szemléletmódot. A zenész hamarosan fellép hazánk első környezettudatos könnyűzenei fesztiválján, a ráckevei Duna-part Feszten is.

Három napon keresztül a magyar könnyűzenei élet legnépszerűbb előadói állnak színpadra Ráckevén a Duna-part Feszten. Az idén első alkalommal megrendezett esemény több ponton is eltér az eddig megszokott hazai fesztiváloktól. Elhelyezkedése és környezete is egyedülálló, ezen felül pedig környezetbarát vállalásai konkrétak.

ÁkosForrás: --

A fesztiválon fellép Ákos is, aki fontos lépéseket tesz azért, hogy környezettudatosan éljen, és amennyire lehet, csökkentse ökológiai lábnyomát.

Arra próbálom megtanítani a gyerekeimet, hogy felelősségteljesen bánjanak a rájuk bízott világgal. A hangstúdiómat úgy alakítottam ki, hogy energetikailag teljes egészében önellátó legyen: a napelemek jóval többet termelnek, mint amit elfogyasztunk, földhővel fűtünk. Örülök, hogy létezik környezettudatos fesztivál. Nem hiszek a szélsőségekben, szerintem hosszú távon csak a megújuló és a fosszilis energiaforrások kiegyensúlyozott használata hozhat kielégítő megoldást" – mondta Ákos, akit ugyan hivatása a fesztiválokra szólít, ő maga már nem ilyen jellegű helyszíneken bulizza ki magát.

Idén 54 esztendős vagyok, a fesztiválokra jobbára fellépni járok, ezeken a rendezvényeken inkább a nagyobb gyerekeim képviselik a családot – tette hozzá a négygyermekes családapa.