Így teltek Törőcsik András utolsó napjai: "Már tényleg csont és bőr volt"

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
halál barát focista Törőcsik András
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Július 9-én, 67 éves korában hunyt el Törőcsik András. Az egyik barátja idézte fel, hogyan teltek a legendás labdarúgó utolsó napjai.

Bendó Zsolt volt Törőcsik legjobb barátja. A férfi most Kadarai Endre Felfelé zuhanás című műsorában mesélt az utolsó találkozásukról.

"A felesége felkészített rá. Még azt a Törőcsiket sem láttam viszont, aki már egy szomorú látvány volt, most már tényleg csont és bőr volt. Már az elején volt bennem egy rossz érzés, lehet, hogy utoljára látom. De aztán ezt kivertem a fejemből, mert nagyon sokszor volt már így. Először is azt mondták, három évet fog élni maximum, ahhoz képest nyolc év lett" - mesélte Bendó.

Az Újpest FC nagyszabású futballgálát rendezett a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadionban Törőcsik András, a klub legendás játékosának 50. születésnapja alkalmából Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Törőnek 2010-ben agyműtétje volt, majd három évvel később sztrókot kapott. Ezután egy esés következtében súlyos fejsérülést szenvedett, és újra meg kellett operálni. Azóta a budakeszi rehabilitációs intézetben kezelték.

"Nekem az volt a legszomorúbb történet, amikor Csillaghegyre került. Sétálgatott körbe-körbe és a behozott csokis kekszből mindig megevett egyet. Aztán az egyik körnél, amikor odaért hozzánk, azt mondta „Vigyetek el engem!". Mondtuk neki, hogy „Törő, hát nem lehet!". Aztán megint egy kör, és megint, hogy „Vigyetek el engem". Aztán eljött a búcsú ideje, elindultunk, de jött utánunk, amikor a kapuba értünk, bezárták a kaput, ott maradt a túlsó oldalon, fogta a rácsot, hogy „Nem vittetek el!". Elmentünk arrébb, és elsírtam magam, az borzasztó volt" - idézi Bendó Zsolt szavait a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.