Ha a mesterséges illatanyagok helyett a természetes aromák híve vagy, ne hagyd ki ezeket a pofonegyszerűen alkalmazható praktikákat!

A kétgyerekes családanya és egyben TikTok-celeb, a majd' egymilliós követőtáborral rendelkező Chantel Mila három otthonillatosító tippjével te is felfrissítheted a lakókörnyezetedet – írja a promotions.hu.

Forrás: AFP/Andreas Franke

1. Egy kisebb méretű hőálló üvegpohárba tégy szemes kávét, arra pedig egy égő teamécsest! A kávé felhevül tőle és elképesztően otthonos illatot csempész a lakásba, miközben a kellemetlen szagokat is semlegesíti.

2. Ez a trükk a konyhában és a fürdőszobában, vagyis a legkényesebb helyeken lesz a segítségedre. Szódabikarbónát kell citromlével összekeverni – ez a mix nemcsak intenzív illattal, de kiváló súrolóhatással is bír, vagyis képes eltávolítani a foltokat, pecséteket a mosogatótálcáról és más problémás berendezési tárgyakról.

3. A szőnyegek felfrissítéséhez adj fél pohárnyi szódabikarbónához néhány csepp illóolajat, majd az így kapott port szórd a szőnyegre, hagyd hatni egy órán keresztül, azután porszívózd fel! Ugye, nem is olyan bonyolult?