Flipper Öcsi sosem ismerte el, hogy alkoholproblémái vannak, mégis az okozta a halálát

Forrás: Origo -
halál Novai Gábor Kadarkai Endre testvér alkoholizmus alkohol Flipper Öcsi Marót Viki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jeszenszky Béla, művésznevén Flipper Öcsi egykor hatalmas sztárnak számított Magyarországon. A Hungária, a Dolly Roll és a Step együttes zenésze fájdalmasan fiatalon, 46 évesen halt meg. A halálához vezető okokról beszélt húga, Marót Viki énekesnő és egykori zenésztársa, Novai Gábor.

A Beatles tagjainak sikeréhez hasonlítják Flipper Öcsi népszerűségét, legalábbis ami a nőket illeti, de Novai Gábor szerint a személyiségére ez nem volt negatív hatással, aki azt mondta, hogy az énekes haláláig szerethető, közvetlen ember volt. Amikor együtt dolgoztak, Öcsi még nem ivott, így el sem tudta képzelni, hogy valaha alkoholproblémái lesznek, és emiatt hal majd meg 46 évesen.

Flipper Öcsi Forrás: Origo

Marót Viki szerint Flipper Öcsi egy örök gyerek volt, édasanyjuk szerint a 20 év korkülönbség ellenére az énekesnő és bátyja a hülyeségben mindig egy szinten voltak.

Az alkoholproblámákkal kapcsolatban Viki a bátyja utolsó koncertfellépéséről beszélt:

"A Művészetek Palotájában volt egy koncertünk, és ő volt az egyik vendég. Akkor én nagyon féltettem őt, végigizgultam az egészet. Valahogy annyira gyengének láttam, bizonytalan volt a járása és hasonlók. A takarásban végig készenlétben álltam, hogy mikor kell közbelépni" - mondta el az énekesnő, aki úgy érezte, hogy fizikailag akkora már annyira le volt épülve Öcsi, hogy ugrásra készen kellett lennie.

Ebben az időszakban már annyira az alkohol rabja volt az énekes, hogy egy koncertet sem tudott végigcsinálni ivás nélkül.

Flipper Öcsinek volt egy fia, akivel sosem találkozott, és aki hiába próbálta felvenni vele a kapcsolatot, nem reagált rá, de Viki szerint az sem változtatott volna semmin, ha tud a gyermekéről.

A családján kívül Marót Viki szerint csak Novai Gábor állt végig Flipper Öcsi mellett, a barátai többsége inkább csak kihasználta az énekest - mondta el véleményét Kadarkai Endrének.

S hogy mit mondana húga szerint Öcsi, ha még köztünk lenne?

" Angyalkám, szomorkodni még a hülye is tud, az nem nagy kunszt."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.