"Tragikus a helyzet" - a meteorológiai szolgálat szerint marad a forróság és az aszály

Forrás: Hans Lucas via AFP/Daniel Derajinski / Hans Lucas/Daniel Derajinski -
eső meteorológia csapadék aszály csapadékhiány forróság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Óriási csapadékhiány jellemzi az idei nyarat, augusztus közepén is igen magas hőmérsékletekre kell számítani, ugyanakkor jelentős mennyiségű eső továbbra sem hullik majd, és ez már tragikus helyzetet teremt a mezőgazdaságban. 

Az előttünk álló héten újabb hőhullám érkezik, a hőmérséklet csúcsértéke csütörtökig emelkedik majd, akkor 33-38 fokra számíthatunk.

Forrás: Hans Lucas via AFP/Daniel Derajinski / Hans Lucas/Daniel Derajinski

Kedden szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok, pénteken pedig érkezik egy hidegfront, mely várhatóan mérsékli majd a forróságot és csapadékot is hoz, de csak nagyon keveset, így országos, számottevő csapadékra továbbra sincs kilátás.

Emiatt jellemzően tovább fokozódik az aszály, a repce vetéséhez a magágy előkészítésre sem érkezik meg az eső, "tragikus a helyzet" - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.