Sokkoló dolog derült ki Diana hercegnőről

Forrás: AFP/Derrick Ceyrac -
Diana Diana hercegné lehallgatási botrány Kensington-palota
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemrég új dokumentumfilm-sorozat indult A Diana-nyomozás: Halál Párizsban címmel, mely a hercegné végzetes balesetét követő nyomozásra fókuszál. Egy másik hasonló alkotás, a Diana: The Ultimate Truth című film viszont a teljes igazságot kívánja leleplezni a szomorú sorsú előkelőség életével kapcsolatban.

A sokak által kedvelt walesi hercegné nehezen bírta a hatalmas médiafigyelmet és az állandó biztonsági felügyeletet. Előfordult, hogy egyszerűen megszökött egyik testőre, Ken Wharfe elől – erről maga a férfi mesélt a dokumentumfilmben.

Diana hercegné Forrás: AFP/Derrick Ceyrac

Wharfe felajánlott a hercegnének egy sokkal biztonságosabb lehetőséget, hogy inkább az Izraeli Nagykövetségnél áll félre autójával a forgalmas üzletek parkolója helyett. A hercegné azonban kiszállt az autóból és elrohant. Wharfe húsz perccel később találta meg őt, miután végzett a vásárlással a Tower Recordsnál.

Azonban Diana nem csak az ilyen esetek miatt kerülhetett volna bajba. Grahame Harding biztonsági szakértő szerint 1994-ben egy borús napon a Kensington-palotában a hercegnő aggódva mesélte neki, hogy az otthonát bepoloskázhatták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.