Vajon számít a tudatosság a társkereső folyamatokban?

Forrás: exkluzivtarskereso.hu -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elmondható, hogy az ismerkedős oldalak kényelmes megoldást kínálnak a nőknek és a férfiaknak egyaránt. Csupán egy-két kattintás és már létre is jött a személyes profilunk. A regisztráltak körét is könnyen leszűkíthetjük néhány rövid beállítással.
Forrás: exkluzivtarskereso.hu

Magabiztosan kijelenthetjük azonban, hogy ami végtelenül egyszerű az a legjobb is egyben? Sok esetben igen, de az emberi igények bonyolultabbak annál, minthogy néhány leszűkített kategória révén megérthessük azokat. Természetesen lehetnek és vannak is szerencsés párosítások, ahol szinte minden sorsszerűnek tűnik és a beszélgetés már az első pillanattól kezdve olyan, mintha ezer éve ismernénk a másikat.

Tény viszont, hogy ha így is érzünk az elején, a személyes találkozás nem mindig azt hozza, amit elképzeltünk. Álszentség lenne azt mondani, hogy a külső nem számít, hiszen fontos a fizikai vonzalom. Persze, már a beszélgetések előtt is látunk fotót a másikról, hiszen a nívós társkereső oldalak kritériumként kezelik annak feltöltését a tagság iránti kérelem elindításakor. Ilyenkor majdnem mindenki a lehető legelőnyösebb fotót adja meg magáról és miért is tenne másként?

A hosszú távon fenntartható vonzalom azonban elsősorban nem egy szép arcon múlik, hanem a viselkedésen, a mozdulatokon, a személyes kiálláson stb. Leginkább pedig azon, hogy a másik társkereső fél hogyan látja a világot, milyen a személyisége a jelenben. Igaz, hogy utóbbiakra könnyen fény derülhet az online beszélgetések során is, azonban a jövőt érintő szándék sokszor rejtve marad.

Az emberek nagyon óvatosan kezelik az elköteleződés kérdését, ami észszerű is, hiszen egy jó kapcsolat alapja az, hogy minél inkább megismerjük egymást, mielőtt bármit elkapkodnánk. Ilyenkor természetes, ha egy jó darabig még nem tudjuk azt, hogy vajon megfelelő társ lenne-e a másik. Viszont egyáltalán nem mindegy az, hogy már az első perctől ismerjük-e azt, hogy a vágy az elköteleződésre megvan-e az adott személyben vagy maximum csak magunkban spekulálhatunk róla.

Egy társkereső iroda pontosan ezért is képviseli inkább a tudatos, célirányos társkereső szándékot és helyezi előre a személyes kontaktus minőségét a virtuálisan folytatott beszélgetésekkel szemben. Mert -bár fontos, hogy valaki megértő legyen a másik fél bizonytalanságai kapcsán és idő, amíg felmérjük a másik jellemét- jó tudni, hogy ki mit keres egyáltalán már a kezdetektől: életre szóló társat vagy valakit, akivel lehet együtt sodródni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.