Megtartotta első beszédét III. Károly: Harryt és Meghant is megemlítette

Forrás: AFP/Daniel Leal -
beszéd III. Károly II. Erzsébet halála II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Édesanyja halála után először szólt népéhez Anglia új uralkodója. Beszédét gyászöltözetben, II. Erzsébet fényképe mellett ülve mondta el.

Károly király azt mondta, az élethosszig tartó szolgálat ígéretét megújítja.

"Megfogadom, hogy Istentől kapott időm alatt ugyanolyan rendíthetetlen odaadással őrzöm nemzetünk alapelveit. Továbbra is hűséggel, szeretettel és tisztelettel szolgálom népemet, ahogyan eddig is tettem."

Vállalja a felelősséget és a feladatokat, amit a sorstól kapott. Tudja, hogy megváltozik az élete, más feladatai lesznek, de ebben segítségére lesz szerető felesége, Kamilla, örököse, Vilmos herceg és az ő felesége, Katalin, valamint kifejezte szeretetét Harry és Meghan felé is, és minden jót kívánt nekik a tengeren túli életükhöz.

III. Károly megtartotta beszédét Forrás: AFP/Daniel Leal

Az egész családja nevében megköszönte a részvétet és a támogatást: azt mondta, ki sem tudja fejezni, mennyit jelent ez számára. Saját féjdalma mellett osztozik a nép fájdalmában is.

Méltatta édesanyja érdemeit, aki most már szeretett férjével lehet, majd köszönetet mondott neki a szeretetért:
"A drága Mamának, aki megkezdte utolsó nagy utazását, hogy csatlakozzon a szeretett Papához, egyszerűen csak annyit mondanék: köszönöm! Köszönöm a családunk és a nép iránti szeretetet, odaadást! Angyalok kísérjék utadat!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.