Spórolás főzés közben? Íme egy olasz, Nobel-díjas fizikus tippje, amivel sok pénzt takaríthatunk meg

spórolás rezsi tészta tipp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A friss Nobel-díjas olasz fizikus, Giorgio Parisi szerint az emberek nagy többsége rosszul főzi a tésztát. Most kiderül, hogy mit jelent pontosan a passzív főzés.

A mai gáz- és villanyárak emelkedése miatt rengetegen törekednek arra, hogy átalakítsák a különféle szokásaikat. Ez akár egy egyszerű módszerrel a konyhában, főzés közben sem lehetetlen.

A friss Nobel-díjas olasz fizikus, Giorgio Parisi szerint létezik egy tésztafőzési módszer, amellyel sokat spórolhatunk: ez pedig nem más, mint a leoltott főzés vagy passzív főzés.

Spórolás főzés közben? Íme egy olasz, Nobel-díjas fizikus tippje, amivel sok pénzt takaríthatunk meg Forrás: Mindmegette.hu

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy miután a lábosban felforrt a víz, kapcsoljuk le alatta a gázt vagy az elektromos főzőlapot, helyezzük bele a tésztát, fedjük le, és várjuk ki a csomagoláson feltüntetett 9-10 percet, majd még további 1-2 percet.

A tészta ugyanolyan finom al dente, azaz kellemesen roppanós lesz, mintha forralnánk alatta a vizet. Sőt, még energiát is spórolunk vele - írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.