Gyász! Tragikus hirtelenséggel elhunyt az ismert tévés

halál tévés Wales gyász újságíró riporter televíziós
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddie Butler, a BBC kommentátora, egykori rögbijátékos halálhíre sokakat lesújtott: kollégái nem akarták elhinni, hogy meghalt. 

Butler 1980 és 1984 között 16 alkalommal lépett pályára walesi színekben, és hat alkalommal volt csapatkapitány. A British & Irish Lions és a Barbarians csapatába is beválasztották. De talán leginkább a BBC kommentátoraként régóta betöltött szerepéről ismert.

Sokak számára Butler volt a rögbi hangja a BBC-n. Még azok is felismerik ikonikus hangját a BBC sport- és politikai montázsaiból, akik nem hallották rögbikommentárjait.

Utoljára II. Erzsébet királynő halálát jelentette be a múlt héten.

Butler álmában halt meg egy jótékonysági körúton, Peruban. A szomorú hírt megerősítve a jótékonysági szervezet, melynek nagykövete volt, közleményt adott ki a közösségi médiában, amelyben a következőket írták: "A Prostate Cymru jótékonysági szervezet összetört, mert hőn szeretett nagykövete, Eddie Butler elhunyt. Szeptember 15-én, csütörtökön a hajnali órákban Ed békésen, álmában halt meg Ecoinka alaptáborában, a perui Andokban. Maga mögött hagyta feleségét, Susant és hat gyermekét" - írja a Daily Star.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.